15.10.2018 14:55

Ligmet Milín - SK Nový Knín 2:3 (2:1)

Zaslouženě jsme prodloužili seriii bez prohry i v Milíně, i když první čtvrthodina byla pro nás doslova hororová. První gól po nepovedení střele a náhodné teči, druhý po pěkné akci na levé straně a rázem jsme prohrávali 0:2. Jenže pak jsme zlepšili pohyb, zpřesnili přihrávky a výsledkem bylo snížení na jeden gól po rohovém kopu takřka vzápětí. Ve druhém poločase jsme už jasně domácí tým přehráli a dvěma brankami jsme skóre otočili, když jsme mohli přidat ještě několik gólů. V zápase o šest bodů jsme tak znovu plně bodovali a do tabulky si opět připsali tři body.

Vítězná sestava se nemění, tohoto hesla se drželi naši trenéři při určování postů i na zápas v Milíně, přičemž současně nezměnili ani ofenzívní rozestavení našeho týmu. Od začátku se proto hrál fotbal po celém hřišti, obě mužstva se snažila o aktivní hru a byli to domácí, kteří první udeřili. Ale dá se říct, že doslova z ničeho. Asi v desáté minutě milínský záložník vystřelil asi z 25 metrů sice tvrdě, ale dost nepřesně, míč směroval hodně daleko od konstrukce naší branky, jenže trefil na vápně stojícího V. Kubu, od něj se však odrazil na druhou stranu než stál náš brankář a zapadl k naší levé tyči: 1:0 pro domácí.

Naopak druhý gól domácích stál zato! Mladý Zákostelský si míč na levé straně narazil od spoluhráče, naše poněkud roztažená obrana nestačila jeho náběh zachytit a Milín rázem vedl o dvě branky. To ale nebylo vše, co se v první dvacetiminutovce událo. Takřka na jejím konci se míč dostal do zámezí za domácí brankou, roh zahrával muž zápasu A. Rada. Centrovaný míč posadil na hlavu na přední tyči skakajícího M. Šustra, ten prodloužil podél branky, kde dobře zareagoval F. Sklenář a díky jeho hlavičce bylo opět o co hrát: 2:1 pro domácí. Ve zbytku první půle se toho už moc nestalo, domácí hráči sice byli častěji u míče, ovšem takřka bez nebezpečné akce, naše dva nadějně vyhlížející protiútoky potom zastavil nepřesný druhý asistent sudího pro domnělý ofsajd. Vzhledem k tomu, že jsme byli přesně na lajnách těchto akcí, víme, že jeho rozhodnutí byla v obou případech chybná.

Druhý poločas už měl mnohem jednoznačnější průběh. Díky skvělému pohybu po celé ploše jsme domácí hráče doslova utahali, ti dohrávali ve velkém útlumu. Předcházel tomu skvělý nástup knínského týmu do druhého dějství. Nejprve J Stočes presoval domácí obranu, ta se dopustila chyby, míč se dostal ke zcela volnému A. Radovi a ten chladnokrevně zavěsil. Neuteklo ani pět minut a Ševci už vedli. A předvedli skvělou akci, která si nezadala s tou, která předcházela druhému gólu domácích. Podařilo se nám přečíslení ve středu hřiště, s chutí hrající L. Vostrý, který v neděli pokryl neuvěřitelnou část hřiště, přihrávkou mezi dvěma obránci uvolnil znovu A. Radu, který s tváří hráče pokru vsítil už svůj druhý gól zápasu. Zbytek utkání se již odehrál zcela v naší režii, zejména střídající P. Pytka se mohl ještě nejméně dvakrát zapsat mezi střelce, opět se mu to ale nepodařilo, a tak jsme vyhráli sice těsně, ale zcela zaslouženě a posunuli se už na desátou příčku.

Branky: 50., 55. Rada, 18. Sklenář

Sestava: Petřík - Jasz, Šustr, Čálek - Kadlečík, Vostrý L., Sklenář, Vlasák R. - Rada (85. Stracený F.), Slezák (54. Pytka) - Stočes

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904