10.06.2013 06:53

Krásná Hora - SK Nový Knín B 5:4 (3:1)

Prospaný úvod, poté skvělá hra v poli, ale i chyby v obraně a koncovce, tak by se dal v krátkosti charakterizovat průběh utkání naší Benfiky v Krásné Hoře. O konečném výsledku 5:4 pro domácí nakonec rozhodl jejich daleko nejlepší hráč Turek, který nám sám vsítil hned čtyři góly!

Úvod utkání se podobal jako vejce vejci našemu předchozímu venkovnímu zápasu v Pičíně, když jsme si nechali dát za šest minut dva góly. Nebyly přitom po vypracovaných akcích, ale nákopech a brejcích, který nejprve proměnil ve třetí minutě právě hráč Turek. Druhý padl opět po jeho akci, když se míč odrazil na pravou stranu, odkud přišel centr na přední tyč a tam nikým nehlídaný další hráč Krásné Hory zvýšil na 2:0. To se psala teprve šestá minuta utkání. Až poté si naši hráči jakoby uvědomili, že už nejsou v šatně, zlepšili pohyb a najednou jsme začali domácí tým přehrávat. Jenže výsledkem bylo jen několik šancí, které jsme ještě nedali. V jejich zahazování dominoval především B. Rákosník, který dvě, dá se říci tisíciprocentní, promarnil! 

Jak už to bývá, náš první úspěch tak patřil k těm šťastným. Střelu J. Straceného z trestného kopu tečoval domácí hráč, brankář chtěl zabránit rohu, jenže míč vyrazil před sebe, kde byl F. Sklenář a ten ho pohodlně dopravil do sítě. Dál jsme na hřišti dominovali, domácí všemi silami naše nájezdy odvraceli, občas si pomohli nedovolenými zákroky, v jednom případě i rukou v šestnáctce, což ovšem v prvním poločase nepřesný rozhodčí netrestal. Na konci prvního poločasu navíc bezdůvodně prodloužil hru o čtyři minuty a to bylo pro nás osudné. Nikým nehlídaný hráč Turek zůstal na šestnátce opět zcela sám, sběhl do ní a našemu brankáři nedal šanci.

V druhém poločasu jsme pokračovali v zahazovaní šancí a tak opět přišel trest. R. Weber byl u nakoplého míče o setinu vteřiny déle než kdo jiný, než hráč Turek, který vysokou nohou špičkou kopačky míč nakopl přes něho a bylo to 1:4 v náš neprospěch. Nevzdali jsme se, do hry nás vrátil B. Rákosník, který se střelou zpoza šestnáctky levačkou konečně trefil. Pak jsme předvedli snad nejhezčí akci zápasu. Na pravé straně si vyměnilo míč na jeden dotek hned několik hráčů, B. Rákosník si ho pustil k lajně, odkud vyslal střílený centr na hlavu J. Poučka a bylo to opět jen o jednu branku. Jenže zase přišla naše chyba, když  ve skrumáži se opět nejlépe orientoval hráč Turek a naposledy rozvlnil síť v naší brance. Kosmeticky jsme skóre utkání uzavřeli v celkově poslední, ale už v páté minutě nastavení, když se opět hlavou trefil J. Pouček, tentokrát po centru z levé strany.

Branky: 80., 90. Pouček, 32. F. Sklenář, 61. Rákosník

Sestava: Weber - Stránský, Stracený, Amler, V. Sklenář (75. Reisser) - Kukla, Rákosník, Vostrý, Stočes (59. Burian) - F. Sklenář, Pouček

Trenér Makovička: Dáme čtyři góly a stejně prohrajeme, to zamrzí. Herně jsme byli osmdesát minut lepší, o utkání ale rozhodlo prvních deset minut! Soupeře si necháme utéct o dvě branky a pak mocně dotahujeme, jenže nás srážely chyby v obraně i v útoku! Začínám z toho mít už trauma! Poněkolikáté se mi stalo, že před zápasem upozorním hráče na styl hry soupeře a oni tomu nedokážou čelit! Tentokrát nás vytrestal hráč Turek, bylo až neuvěřitelné, kolik prostoru jsme mu dali. Přitom na nakopávané míče z obrany na Turka jsem své svěřence výslovně upozorňoval! Na druhou stranu jsme ale neproměnili i ty nejvyloženější šance, snad i proto můžu říci, že domácí mužstvo vyhrálo zaslouženě.

(mak) 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904