25.10.2014 22:01

FK Mníšek pod Brdy - SK Nový Knín 4:1 (1:1)

S naším tradičním soupeřem jsme už poněkolikáte vzájemné utkání nezvládli. Nastoupili jsme sice znovu oslabeni, to samé se ale dá napsat i o domácímu týmu, kterému chyběli nejméně dva klíčoví hráči, jenže  jsme toho nedokázali využít a tak o utkání rozhodla naše nedisciplinovanost a vyloučení M. Šustra asi v 28. minutě zápasu.

Úvod utkání přitom vyzněl v náš prospěch. Nejprve jsme přežili první šanci domácích, po chvíli sudí odpustil mníšeckému týmu jasnou penaltu za hrubý faul domácího gólmana na J. Stočese, když byl u míče později než náš hráč a srazil ho, abychom asi po deseti minutách šli do vedení. Na pravé straně se uvolnil F. Sklenář, poslal do šestnáctky přesný pas, J. Pouček ho ještě hlavou prodloužil na nikým nekrytého P. Drechslera, který asi z deseti metrů pohodlně dostal naše mužstvo do vedení!

Domácí tým vědom si své síly se poté vrhl do útoku, dvakrát nebo třikrát přečíslil naši nedobře organizovanou obranu, naštěstí s koncovkou byl hodně na štíru a se svými šancemi pohrdl doslova trestuhodně. Jenže ani my jsme s klíčovými okamžiky utkání nenaložili dobře, zejména s  tím, který přišel ve zmíněné asi v 28. minutě a který vlastně rozhodl o dalším směřování zápasu. V té době se nám totiž podařila pěkná kombinace, po pravé straně se dostal do šestnáctky P. Drechsler, přihrávkou pod sebe našel na penaltě zcela osamoceného F. Sklenáře, který ale místo poměrně jednoduchého zakončení a zajištění našeho dvoubrankového vedení zvolil přihrávku ještě na J. Poučka, což snad jediný bek v šestnátce domácích vystihl a bez problémů míč odvrátil nákopem na svého spoluhráče. Dobíhající M. Šustr mající už žlutou kartu naprosto nepochopitelně řešil tuto bezvýznamnou situaci odehrávající se uprostřed pole stržením protihráče, což nemohlo být oceněno jinak než odpískáním faulu a udělením už druhé žluté karty, která znamenala stop nejen pro tento zápas, ale zjevně i pro další domácí utkání.

Od tohoto kritického okamžiku bylo zřejmé, že je jen otázkou času, kdy se mníšecké mužstvo na velice těžkém terénu prosadí. Podařilo se mu to už v poslední  minutě prvního  dějství, aby ve druhém přidalo další tři zásahy. My jsme se už nezmohli na vážnější odpor a tak jsme si s týmem zpod Brd opět nepřipsali ani bod.

Branky: 10. Drechsler

Sestava: Petřík - Sekýt, V. Sklenář, Šustr, Vlasák - F. Sklenář, Rákosník (75. F. Kukla), Fiala, Stočes - Drechsler, Pouček (62. Vlk)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904