09.10.2023 19:47

Favorit potvrdil své ambice

TJ Pr. Lhota - SK Nový Knín B 5:2 (4:2)

Domácí favorit soutěže proti naší juniorce, která se nově tvoří, potvrdil svou roli a jasně zvítězil. Až na zhruba čtvrthodinovou epizodu uprostřed prvního poločasu byl jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vyhrál. 

Bez hlavně zkušených borců J. Moravce (v trestu), L. Kuchaře (školní povinnosti) a M. Zorka (přetrvávající zranění) s průměrným věkem necelých 21,5 roku naše mužstvo nemělo dobrý vstup do utkání, když si hned v druhé minutě nechalo dát gól od nejlepšího střelce soutěže J. Hrubého. A když po dvaceti minutách to bylo už o tři góly, vypadalo to na debakl. Jenže pak se prosadil po pěkné akci M. Soukup, což byla nejlepší povzbuzující injekce, jakou mohli naši mladí hráči dostat. Zlepšili pohyb, najednou jich bylo na hřišti plno a odměna se dostavila v podobě gólu přímo z rohu, který zahrával D. Patera. Po chvíli už mohlo být vyrovnáno, když se na hranici vápna objevil L. Dragoun II, chtěl vystřelit, jenže trefil jen drn místního hřiště, takže z šance nic nebylo. Možná měl situaci spíš řešit přihrávkou na M. Rampase, který měl ještě výhodnější pozici než on. Nestalo se, a tak ke slovu přišla stará sportovní pravda, nedáš, dostaneš. Domácí totiž takřka vzápětí využili další naší nedůslednosti při bránění dlouhého nákopu a dovolili Lhotě počtvrté skórovat.

Ve druhé půli domácí tým opět poměrně brzo dokázal skórovat po ukázkové akci, kým jiným než J. Hrubým. Naproti tomu naše snahy bohužel často končily dřív než začaly. Opět jsme totiž propadli v základní fotbalové dovednosti, kterou jsou přihrávky. Přemíra snahy knínských hráčů vedla k nepřesnostem, takže jsme na půlce domácích nebyli vůbec nebezpeční. Zato ti mohli několikrát svůj náskok zvýšit, jenže v naší brance čaroval M. Křivonoska, který tak odčinil svou chybu při druhém gólu, kdy chtěl řešit situaci fotbalově, jenže přihrál přímo na kopačky domácího hráče, pro kterého nebyl problém skórovat. Ocenit naše hráče je ale třeba za jejich nasazení, vůli hrát fotbal za každé situace. I proto lze označit celý průběh utkání jako nadprůměrný.

Branky: 25. Soukup, 32. Patera

Sestava: Křivonoska - Dragoun I, Souček, Záruba, Vávra, Vaněk - Dragoun II, Patera, Soukup, Votava - Rampas, střídal Hájek

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904