28.05.2016 08:57

Doma to nezvládáme

SK Nový Knín - T. Sedlčany B 2:5 (1:2)

V předehrávce 23. kola jsme opět doma selhali. V utkání s rychlým soupeřem jsme nezvládli především oba vstupy do poločasů, brzo jsme si v nich nechali dát zbytečné góly, které prakticky rozhodly o průběhu zápasu. My jsme museli útočit, hosté spoléhali na brejky do otevřené obrany, které mají dobře zvládnuté. A když k tomu přičteme to, že proti nám sudí pískl tři penalty, o výsledku byli prakticky rozhodnuto.

Hned první standardka hostů skončila gólem. Na hodinách naskočila dvojka, když Sedlčany zahrávaly roh. Bránicí hráči nechali na malém vápně neuvěřitelně volný prostor, na centr si naskočil vzrůstem ne příliš vysoký J. Repetný a dostal své mužstvo do vedení. To nás doslova zmrazilo, ze hry jsme nebezpeční příliš nebyli, přesto jsme mohli brzo skóre srovnat. V 7. minutě jsme zahrávali také roh, do zakončení se dostal J. Pouček, jenže jeho hlavička šla těsně vedle. 

Vzruch vyvolala situace v 21. minutě. Hostující útočník se k míči dostal evidentním přistrčením M. Lomoze, ten v pádu rukou míč postrčil a nepřesný sudí místo faulu na našeho stopera ukázal na pokutový kop a navíc Michalovi ukázal žlutý kartonek! Pravda se ale ukázala, kapitánovi M. Chlastákovi směr střely náš gólman vystihl a míč vyrazil. Naše mužstvo to nakoplo, odehrálo pak skvělou čtvrthodinku. Průnik T. Slezáka ještě gólem neskončil, vyrovnávací gól padl takřka v zápětí po rohu P. Foltýna a hlavičce J. Poučka. V 33. minutě hosty zachránil brankář L. Mošnička, který na poslední chvíli vytáhl míč od pravé tyče, který mu tam poslal po skrumáži ve vápně dezorientovaný sedlčanský obránce. Už se zdálo, že soupeři půjdou do šatny za nerozhodného stavu, jenže asi tři minuty před koncem první půle se hostům vydařil rychlý protiútok, P. Chlasták centrem zprava našel na zadní tyči zcela volného M. Valentu, jeho hlavičku dokázal ještě M. Petřík vyrazit, jenže k nohám dobíhajícího J. Repetného a ten míč uklidil podruhé do naší sítě.

Ani začátek druhého poločasu jsme nezvládli, ke skórování jsme Sedlčany doslova vybídli. J. Ducho v 49. minutě místo jednoduchého řešení a zahrání míče do autu šel v našem vápně do kličky, nechal si ale trestuhodně sebrat míč a hosté šli do vedení M. Chlastákem už o dvě branky. Naděje, že můžeme s výsledkem ještě něco udělat, svitla ani ne za tři minuty. Na levé straně unikl L. Vostrý, jeho centr našel P. Foltýna, který míč příliš netrefil, střela naštěstí ale směřovala na J. Poučka, který už přesný byl a znovu snížil náskok hostů na jeden gól. 

Opět jsme zabrali a protože ani hosté nezalezli do obrany, hrál se v té době fotbal nahorů, dolů, který se musel divákům líbit. Dvakrát jsme nebezpečně ohrozili svatyni hostů, jenže dalekonosné dělovky nejprve ze hry L. Vostrého a poté P. Foltýna z trestného kopu skvělý gólman hostů vyrazil. A tak jsme v 63. minutě vypili kalich hořkosti až do dna, když hosté opět po rychlém protiútoku se dostali do vápna, na jeho hranici P. Fiala srazil v utkání hodně aktivního J. Repetného a hosté znovu kopali penaltu. Tu stoper L. Brotánek tentokrát proměnil. Kdo by si myslel, že naši hráči zápas zabalí, tak by se hodně mýlil. Stáhli jsme obranu na tři hráče, na hřiště se dostal jako třetí útočník Š. Hrubý, díky tomu jsme si vypracovali dvě více než stoprocentní šance, jenže T. Slezák v nich selhal a branku ani netrefil. Ševci se pak ještě hodně zlobili na sudího, který faul ve vápně na P. Foltýna jako nedovolený zase neviděl a tudíž opět nepotrestal. Poslední gól do naší sítě padl v poslední minutě znovu z penalty za faul v rohu vápna. J. Repetný jím dovršil hatrick a vyšperkoval tak svůj skvělý výkon v zápase.

Branky: 28.,  52. Pouček

Sestava: Petřík - Chlumecký (74. Hrubý), Ducho, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Foltýn, Slezák, Vostrý - Pouček, Slezák

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904