07.05.2016 22:43

Den na prvním místě

FK Dobříč - SK Nový Knín 1:2 (1:1)

Před zápasem v krásném areálu FK Dobříč bylo jasné, že v případě vítěství se alespoň na jeden den vyhoupneme na první místo tabulky. A to se povedlo, když po skvělém výkonu a oboustranně pěkném fotbalu jsme vyhráli 2:1 po brankách obou útočníků - J. Poučka a T. Slezáka. 

Zápas začal svižně, hosté měli míč častěji na kopačkách, domácí se spoléhali zejména na dlouhého J. Kadlece, na kterého především směřovaly přihrávky dobříčských hráčů. A také se jim to brzo vyplatilo. Asi  v 10. minutě dostal míč před vápno, otočil se s ním a bodlem ho poslal do levé šibenice naší branky. M. Petřík se vymrštil, sice si na něj sáhl, ale střela byla dostatečně razantní, takže nakonec rozvlnila naší síť. Sympatické od Ševců bylo, že je to nepoložilo, naopak přidali ještě na aktivitě. Výsledkem byla tutovka T. Slezáka ve 14. minutě, který se ocitl sám před T. Hejdukem, jenže ten střelu ztlumil a následně i zpacifikoval. 

Co se nepovedlo Tomášovi, dokázal náš nejlepší střelec J. Pouček asi čvrt hodiny později. Na levé straně dostal přihrávku do běhu L. Vostrý, přetaženým centrem našel na druhé straně vápna J. Stočese, který uvolnil svého parťáka a Pepa si udělal už čtrnáctý zářez ve střelecké tabulce, takže dál drží třetí místo mezi kanonýry soutěže. Domácí svatyni ještě bombou ohrozil L. Vostrý asi z 25. metrů, jenže domácí gólman opět svůj tým podržel. V závěru poločasu Dobříč po několika rozích ohrožovala naší branku, naštěstí její hráči měli mušku vychýlenou a míče jsme stačili několikrát vytěsnit do bezpečí.

Podobný průběh měl i druhý poločas. Znatelněji víc práce měl přitom domácí gólman, který se vyznamenal při trestném kopu P. Foltýna asi z 20. metů, po chvíli po tutovce T. Slezáka, kterému střelu šajtlí vyrazit do zámezí. První šance poločasu ale už před tím patřila domácím, jejich špílmachr L. Jelínek se po centru zleva ocitl zcela sám, jenže kvůli ostrému sluníčku míč naštěstí pro naše mužstvo pořádně neviděl a tak ho ani netrefil. Další šanci domácích po standardní situaci zneškodnil asi v 63. minutě včasným vyběhnutím M. Petřík. Od tohoto okamžiku jsme opanovali hřiště a odehráli jsme čtvrthodinu, která rozhodla zápas.

Asi v 67. minutě se zprava proháčkoval k brankové čáře T. Slezák, přihrávkou pod sebe našel nohu střídajícího Š. Hrubého, jeho střela zprvní však šla jen těsně vedl pravé tyčky. Většinu útoků jsme pak vedli zejména po naší levé straně, odkud L. Vostrý servíroval jeden centr za druhým. Hlavička J. Poučka z malého vápna ještě šla nad břevno, v 76. minutě jsme se ale už dočkali. Lukáš opět utekl po své straně, do vápna vyslal přízemní centr, na který naběhl T. Slezák a ten levačkou umístil střelu k pravé tyči dobříčské branky.

Závěr zápas byl dost hektický. Domácí se zvedli, tlačili se do útoku, my jsme vyráželi do protiútoků do otevřené obrany. Jenže ani jeden z nich jsme nezužitkovali a tak jsme dávalli domácímu týmu až do konce zápasu stále naději na srovnání skóre. Jenže přemotivovaný střídající V. Kadlec v 89. minutě naprosto nepochopitelně dal probíhajícímu P. Foltýnovi loket, i když míč směřoval daleko od nich do autu. Následovala logicky červená karta. Jenže to nebylo vše. Na tabuli už svítila 90. minuta, když se ve vápně uvolnil do největší šance svého týmu domácí L. Jelínek, jenže M. Petřík včas vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel a míč vyrazil. V nastavených dvou minutách se už nic nestalo, a tak jsme si z Dobříče odvezli důležité tři body.

Branky: 33. Pouček, 76. Slezák

Sestava: Petřík - Sekýt, Ducho, Lomoz, Vlasák - Stočes (65. Hrubý Š.), Fiala (90. Vlk), Foltýn, Vostrý L. - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904