16.04.2016 21:03

Ač oslabeni, urvali jsme výhru

SK Nový Knín - Spartak Žebrák 4:2 (2:0)

Rozhodující náskok jsme si se Spartakem Žebrák vytvořili hned v prvním poločasu, kdy jsme z řady šancí proměnili dvě. Druhé dějství už bylo vyrovnanější, na snížení hostů jsme však vždy dokázali naštěstí brzo odpovědět, takže v silně kombinované sestavě jsme urvali tři důležité body.

Bez hned čtyř hráčů základní sestavy jsme měli sice vlažnější začátek, hosté z Berounska zahrozili už ve třetí minutě z trestného kopu Dochtorem, jehož střelu náš gólman zlikvidoval. Jenže pak jsme až do konce první půle byli jednoznačně lepším týmem. V 6. minutě ještě B. Rákosník nezužitkoval centr L. Vostrého, za dvě minuty na to jsme už ale vedli 1:0. Po nemoci zotavený T. Slezák si navedl míč na svou pravou nohu a s ne příliš prudkou, ale umístěnou střelou k pravé tyči asi z 25. metrů překvapil hostujícho gólmana M. Hnízdila. Dál jsme pokračovali v aktivní hře a do role paliče šancí se postavil zejména J. Pouček. Nejprve neatakovaný z malého vápna hlavou netrefil po centru T. Slezáka odkrytou branku, ani ne za pět minut ho stejný hráč vysunul do brejku, jenže žebrácký brankář vytasil skvělý zákrok a náš nejlepší střelec znovu ostrouhal. Do třetice domácí útočník pálil asi ze 20. metrů, jenže hostující bek tečí vytěsnil jeho střelu na roh. A když se k němu přidal i T. Slezák, který takřka z puntíku označujímu penaltu pálil po nepředvídatelném odskoku míče vysoko nad, zdálo se, že budeme pokračovat v bídě neproměňování šancí z Cerhovic. Jenže asi pět minut před koncem poločasu unikl po pravé straně vápna T. Slezák, střelou z velkého úhlu trefil jen levou spojnici brankového zařízení, míč se naštěstí odrazil na hlavu dobíhajícího J. Poučka a rázem to bylo 2:0.

O zrádnosti dvougólového vedení jsme se přesvědčili okamžitě po zahájení druhého poločasu. Neutekla ani půl minuta, hostující levý záložník F. Kuška utekl B. Rákosníkovi, který zatáhl za záchranou brzdu a ve skluzu srazil unikajícího hráče hostů. K zahrání penalty se postavil zkušený T. Dochtor a náš náskok se po jeho střele k levé tyči snížil na pouhý gól. Naše hráče to však nesrazilo a už za tři minuty jsme znovu vedli o dvě branky. Tentokrát břevno trefil J. Pouček a dobíhající T. Slezák nás hlavou opět dostal do dvoubrankového vedení. Díky únavě hráčů obou mužstev se postupně tempo utkání začalo snižovat. Hosté zahrozili po rohu střelou z otočky stoperem Ungrem, jenže jeho střela naštěstí mířila doprostřed branky, takže M. Petřík si s ní hravě poradil. Když už se zdálo, že utkání v pohodě dovedeme do vítězného konce, přišla asi 84. minuta, únik po naší levé straně a T. Lorenc přišel se zápletkou v podobě druhého gólu Žebráku. Jenže hosté se už do konce zápasu k ničemu kloudnému nedostali, naopak jsme to byli my, kdo znovu skóroval. Po snad nejhezčí akci zápasu, kdy po levém křídle unikl L. Vostrý, míč dovedl až k brankové čáře a odtud centrem, který měl oči, našel hlavu B. Rákosníka, který pečetil hlavou naší výhru do protipohybu brankáře takřka do prázdné branky.

Branka: 8., 49. Slezák, 40. Pouček, 88. Rákosník

Sestava: Petřík - Kukla, Chlumecký, Lomoz, Vlasák - Rákosník, Slezák, Hrubý (88. Puchmajer), Vostrý - Pouček, Stočes (78. Vlk) 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904