22.06.2015 14:23

Turnaj starších přípravek o „POHÁR STAROSTY NOVÉHO KNÍNA“.

V sobotu 20. června se na hřišti SK Nový Knín uskutečnil již II. ročník turnaje starších přípravek pod záštitou starosty Nového Knína. Oproti loňskému turnaji, kde bylo 10 týmů, se letos zúčastnilo 8 mužstev. Pořádající tým z Nového Knína, Nové Vsi p. Pleší, Dobříše, Povltavské fotbalové akademie o.s., Bohutína, Spartaku Příbram, I. FK Příbram a Mokrovrat. Organizační výbor musel den před zahájením řešit odstoupení družstva Vyšehradu a tak na poslední chvíli se přihlásilo mužstvo z Mokrovrat.

Zahájení proběhlo krátce před 9.00 hod. Ředitel turnaje J. Stracený přivítal všechny zúčastněné a seznámil je s organizací. Poté přítomné pozdravil starosta Nového Knína Ing. Tomáš Havlíček a úderem deváté hodiny začaly boje ve skupinách. Turnaj se uskutečnil na dvou hřištích a týmy byly rozděleny do dvou skupin. Poté následovaly zápasy o „velké finále“ a „malé finále“. Ve „velkém finále“ se utkala mužstva Povltavské fotbalové akademie o.s. a Spartaku Příbram. Vítězem se stal tým z Povltavské fot. akademie o.s., druhý skončil Spartak Příbram, třetí I. FK Příbram, na dalších místech – Dobříš, domácí z Nového Knína, dále Nová Ves p. Pleší, Mokrovraty a Bohutín. Na závěr byl organizačním výborem zvolen jako nejlepší brankář turnaje Matěj Nevosad z MFK Dobříš, nejlepší hráč turnaje Matěj Matoušek z Povltavské fotbalové akademie o.s a nejlepším střelcem po rozstřelu Šimon Mařík z domácího týmu. Ing. Havlíček předal všem týmům diplomy a poháry a všem poděkoval za účast a pozval je na příští rok na další, již III. ročník.  Celý turnaj odpískali rozhodčí Lukáš Glogar a Tomáš Glogar z OFS Příbram a i oni svými výkony přispěli k výbornému průběhu turnaje. K velmi dobré úrovni turnaje přispělo i občerstvení ve stánku, pod vedením Jany Pavlíkové. Točilo  se výborné pivko, k zakousnutí byly klobásy, párky v rohlíku, pečená krkovička,  nebo kuřecí steak a ke kávě domácí koláče.

Až na počasí, které nás místy pozlobilo se turnaj vydařil, což všichni zúčastnění velice kladně hodnotili.  Jen je škoda, že ze samotného Nového Knína se dostavilo velmi málo diváků, což si naše fotbalové naděje nezaslouží. Možná je to i tím, že hodně spoluobčanů bylo na „vodě“, neboť akce Vltava 2015 se konala současně s tímto turnajem.

Poděkování patří také sponzorům turnaje paní Helence Stránské a Bohoušovi Křivonoskovi.

Kdo by měl zájem může se na regionální televizi podívat na momenty z turnaje, neboť na místě byl pan Vladimír Havel z regionální televize, který pořizoval videozáznam.

Fotografie zde..

Jiří Stracený st.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904