02.05.2013 08:42

TJ Tuchlovice - SK Nový Knín 3:0 (2:0)

O svátečním odpolední zajížděli Ševci k dohrávce na horkou půdu do Tuchlovic. Utkání opět rozhodla úvodní čtvrthodinka, kdy domácí vsítili dvě branky a skóre završili až v 88. minutě. Domácí byli po celou dobu lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Jejich chuť po vítězství, zdravá agresivita, pohyb, tlak na soupeře byl mnohem větší než u Ševců. Ti sice nehráli špatně, ale Tuchlovice jim nedaly žádnou šanci na body, leda by nedokázali vstřelit žádný gól.

Hned úvod utkání naznačil směr celého klání. Domácí poměrně jednoduchým a rychlým přechodem do útoku dělali obraně Ševců velké potíže. Ve 4. minutě vybojovali domácí rohový kop, ke kterému se postavil Hajník, ostatní se natlačili do brány a po teči Hadriky se domácí mohli radovat z vedení – 1:0. Odpovědí byla nebezpečná střela Boušky z 22 metrů, kterou Pečonka s velkou námahou vytěsnil mimo tři tyče. To však bylo ze strany hostů v první půli vše a otěže zápasu opět v rukou třímali domácí. V 15. minutě se míč po skrumáži v hostujícím brankovišti objevil před Hajníkem, který střelou na zadní tyč nedal Weberovi šanci podruhé – 2:0. Hosté se v tu dobu nemohli dostat ke kloudné kombinaci, rychlonozí domácí jim nedávali ani metr prostoru a Ševci tak rychle míč ztráceli. V 25. minutě se před Weberem objevil osamocený Hadrika a jeho hlavičku musel knínský brankář likvidovat až s pomocí tyče. V závěru poločasu ještě na Webera postupoval sám Kedroň, ale ve vyložené šanci netrefil bránu. Poločas tak skončil pro hosty ještě milosrdným výsledkem a nějakou možností na korekci.

Druhou část otevřel střelou Peroutka a Weber měl co dělat, aby míč vytěsnil nad břevno. Hostům nelze upřít snahu, ale domácí jim toho příliš nedovolili. Naopak rychlonohá křídla Hajník s Kedroněm jim nedávali odpočinout. Po dalším takovém brejku druhý jmenovaný nechal vyniknout Webera, který míč vytěsnil na roh. To běžela teprve 60. minuta. Do další šance se pak probíjel Hadrika, ale trefil jen vyběhnuvšího brankáře do nohou. Čtvrt hodiny před koncem se ke střele odhodlal Jalaghonia a míč Weberovi trochu nafackoval, ale neprošel. To už se stoper Tomeček vysunul na hrot a hosté se stále sympaticky tlačili do útoku. Bohužel, žádnou větší příležitost, se kterou by měl Pečonka problém, nevyprodukovali. Dvě minuty před koncem nechal rozhodčí po tvrdém souboji u střídaček pokračovat ve hře, míč se odrazil na pokutové území a Jalaghonia zatloukl poslední hřebíček do knínské rakve, když míč umístil přesně k levé tyči Weberovy brány – 3:0.

„K utkání není příliš co říct, domácí byli jednoduše lepším týmem a zaslouženě si připsali tři body. Fakt, že jsme opět nenastoupili v kompletní sestavě, je druhotný a otázkou zůstává, jestli bychom se s domácími popasovali lépe. Každopádně jsme se na jaře potkali zatím s nejlepším mančaftem,“ byl stručný asistent trenéra Bakos.

Už v neděli pojedou Ševci k dalšímu venkovnímu utkání, tentokrát do Lhoty. Zápas má výkop v 17:00.

Branky: 4. Hadrika, 15. Hajník, 88. Jalaghonia
Rozhodčí: Malý – Drábek, Petýrek

Tuchlovice: Pečonka – Hejduk, Vaigl, Brož, Hadrika, Peroutka, Holan, Jalaghonia, Kedroň, Nejedlý, Hajník. Střídali: Fitko, Hrubý
Nový Knín: Weber – Svárovský, Chlumecký, Tomeček, Vlasák – Krmela, Bouška, Plot, Fiala - Lomoz (60. Hrubý), Ducho (80. Stracený ml.)

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904