12.05.2013 12:55

TJ Sokol Malá Hraštice - SK Nový Knín B 0:3 (0:1)

Skvělou úroveň mělo tradiční derby naší rezervy s M. Hrašticí. Zhruba půl hodinu byl lepší domácí tým, po brejku, který jsme proměnili, jsme se vyhoupli do sedla a až do konce utkání jsme jasně dominovali. Přidali jsme ještě dva góly, takže jsme si odvezli cennou výhru 3-0.

S ohledem na absenci kapitána K. Vostrého jsme museli v obraně na stoperu improvizovat, na tento post jsme zařadili J. Buřiče, který ovšem odehrál skvělý zápas, ostatně stejně jako ostatní hráči. Vyplatilo se to i proto, že domácí mužstvo do útoku nasadilo překvapivě také vysokého P. Buriana, kterého náš nový stoper ale skvěle pokryl.

Domácí byli v úvodu aktivnější, hrozili především po standardních situacích, ovšem bez důrazného zakončení. My jsme hráli trpělivě, pozorně v obraně a snažili jsme se o rychlé brejky. Do první pološance se dostal J. Pouček, který ale centr trefil jen kolenem, takže domácí gólman střelu poměrně snadno zpacifikoval. Poté domácí předvedli několik nebezpečných útoků, tvrdá střela M. Durdila jen těsně minula pravou tyčku, J. Pavlík zamotal ve vápně hostující  obranu, jeho střelu jsme ale zablokovali. Hraštičtí však zapomínali na zadní vrátka, po jednom odraženém míči se k němu dostal ve středu hřiště Š. Hrubý, vyslal obloučkem do úniku M. Maříka, který byl u balónu dřív než vyběhnuvší J. Vitásek, na dlouhou nohu domácího gólmana přehodil a míč doskákal do opuštěné branky - 0-1!

M. Hraštice vrhla všechny síly opět do útoku, po jedné standardce už přiznivci domácích křičeli góóól, ovšem hlavička P. Buriana rozvlnila síť jen z boku naší branky. Po srážce s M. Petříkem pak musel střídat nejlepší střelec Hraštice - J. Pavlík, čímž se otupila její palebná síla. Domácí mužstvo začalo míče stále více nakopávat, s čímž jsme si snadno poradili a do konce poločasu jsme si vytvořili ještě jednu obrovskou příležitost. A. Krmela utekl po levé straně, odcentroval, domácí brankář míč posunul na břevno, od kterého se odrazil k volnému M. Maříkovi, který však hlavičkou jen těsně minul.

Druhý poločas jsme začali nejlépe, jak jsme mohli - brankou! Na půlce jsme vybojovali míč, ten se dostal k B. Rákosníkovi, který třicetimetrový sprint zakončil gólovou střelou podél vyběhnuvšího J. Vitáska. Od této chvíle jsme jasně drželi opratě vývoje ve svých rukách, vytvářeli jsme si jednu příležitost za druhou, z nichž jsme jednu proměnili. Po přihrávce Š. Hrubého se tentokrát hlavou trefil znovu M. Mařík. Už před tím ale domácí tým šel do oslabení, když očividně přemotivovaný L. Černý dvakrát po sobě zajel do našich hráčů, za což dostal dvě žluté kartičky a logicky i červenou. Domácí mužstvo se i proto už nezmohlo na alespoň zkorigování výsledku, takže jsme si zaslouženě odvezli veledůležité tři body.

Branky: 28.,66. M. Mařík, 48. B. Rákosník

Sestava: Petřík - Stránský, Buřič, T. Fiala, Stočes - F. Kukla, Rákosník, Pouček, Krmela - Hrubý (87. Reisser), Mařík (82. Hájek)

Trenér Makovička: Bylo to utkání stejně jako před týdnem s Jesenicí o prvním gólu. Tentokrát jsme ho vstřelili my, stouplo nám seběvědomí, hráči se skvěle pohybovali a nabízeli a po vstřelní důležité branky po vstupu do druhého poločasu jsme už domácí tým do nějaké vážnější šance nepustili. Musím přiznat, že nám pomohlo i zranění J. Pavlíka po nezaviněné srážce s naším gólmanem, protože domácí mužstvo přestalo kombinovat a míče jen nakopávalo na P. Buriana, z čímž jsme si snadno poradili. Neslavíme ale, máme před sebou opět velmi důležité utkání - další derby, tentokrát s P. Lhotou, ke kterému musíme přistoupit stejně zodpovědně, jako tuto sobotu.

(mak)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904