06.04.2015 21:14

TJ Mongeo Podlesí - SK Nový Knín 3:1 (2:0)

V zápase o druhé místo jsme prohráli, a to zejména zásluhou první desetimunutovky, kdy jsme si nechali dát dva góly po standardních situacích. Poté jsme převzali iniciativu do svých rukou, jenže po snížení na jednobrankový rozdíl jsme se už neprosadili a v samotném závěru, kdy jsme hráli vabank, domácí uzavřeli skóre zápasu.

Utkání hraném na umělé trávě na stadionu 1. FK Příbram mělo nepříjmenou předehru. Do utkání nemohl nastoupit J. Sekýt, jehož registrace vypadla z desek v autě vedoucího mužstva, které ale zůstalo na knínském náměstí a rozhodčí nedovolili hostům nastoupit na občanské průkazy. Proto do základu nastoupil J. Stočes. Další nemilá věc se stala hned ve druhé minutě utkání. T. Slezák se kolenem srazil s protihráčem asi 15 metrů před naším vápnem, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok našeho hráče, který ale musel být asi pět minut ošetřován. K zahrání tohoto "prohřešku" se postavil domácí kapitán V. Soukup, na zadní tyči našel S. Gabriela, který hlavou míč vrátil před branku a tam nekrytý spoluhráč dostal domácí do vedení.

Na hřiště pak sice nastoupil kulhající T. Slezák, jenže mohl být jen svědkem dalšího gólu v naší síti. V 10. minutě po zahraném rohovém kopu zleva opět V. Soukupem mířil centr na zadní tyč, opět zpětná hlavička do malého vápna a dorážka znovu neobsazeného hráče. Naše mužstvo se z tohoto šoku probíralo těžko, ještě jsme přežili dva brejky, které ale Podlesští tentokrát zmařili. Dál jsme si však nevěděli rady s výškovou převahou domácích borců, takže každá standardka doslova zaváněla gólem. 

To už ale T. Slezák svou nohu pomalu rozhýbal a zavelel ke zvýšené aktivitě našeho mužstva. Ve dvacáté minutě se postavil k zahrání trestného kopu asi z 25. metrů, jeho přízemní střelu sice domácí gólman kontroloval, jenže ta k jeho překvapení trefila pravou tyčku a odtud putoval míč naštěstí pro něho do zámezí. Snížení náskoku Mongea měl na své kopačce J. Ducho, kterého našel centr R. Vlasáka zleva, jenže domácí gólman těsně před ním změnil mírnou tečí směr letu míče, takže Honzova dorážka šla těsně vedle pravé tyče.

Do druhého poločasu jsme vystřídali a přeskupili řady na útočnou variantu 3-5-2. Na dlouhé minuty jsme tak domácímu mužstvu takřka nepůjčili míč. Odměnou za odvahu byla vstřelená branka střídajícím J. Poučkem, kterého do samostaného úniku vyslal T. Slezák. Stejný hráč potom mohl vyrovnat, když tečoval střelu svého spoluhráče těsně před gólmanem, jenže míč jen těsně minul branku Podlesí. To už se ale stalo v době, kdy se fotbal moc nehrál, domácí hráči hru kouskovali, přibývaly jejich fauly, k čemuž se přidali i někteří naši hráči, takže se začalo žlutit jako na jarní louce poseté pampeliškami. Rozhodující gól jsme dostali asi šest minut před koncem, když S. Gabriel prostřelil našeho brankáře po jednom z mála útoků svého mužstva ve druhém poločase.

Branka: 63. Pouček

Sestava: Sláma - Lomoz, Šustr, Chlumecký, Stočes (46. Pouček) - Vostrý, Foltýn, Fiala, Vlasák - Slezák - Ducho 

   

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904