16.08.2015 01:42

Sokol Lipence - SK Nový Knín 2:5 (0:3)

Po jednoznačném průběhu jsme jasně přehráli v generálce na soutěž tým Sokola Lipence, účastníka pražské 1.A třídy. Na velice tvrdém terénu, našim hostitelům totiž vlivem vysokých teplot vyschla studna, takže vodu z ní nemohou pužívat na postřik, jsme hráli kombinanční fotbal, vytvářeli jsme si šance a ty jsme také proměňovali. Zaskvěl se přitom zejména J. Pouček, který dal čtyři góly. Domácí snížili až v samotném závěru za stavu 0:5. 

Utkání se opět odehrálo za úmorného vedra, naši hráči se ovšem podmínkám přizpůsobili mnohem lépe než domácí, uvolňovali se do prostorů, takže měli míč mnohem častěji na svých kopačkách. Nehrál se samozřejmě žádný tempo fotbal, přesto náš výkon měl v prvním poločase gradující tendenci, která vyvrcholila překrásným třetím gólem. Ale popřádku. 

Po několika slibných akcích přišla asi 20. minuta, L. Vostrý na levé straně uvolnil nabíhajícího R. Vlasáka, který míč poslal do šestnáctky, kde našel volného J. Poučka a ten dostal naše mužstvo do vedení. Domácí tým se soustředil spíše na obranu, jenže i v ní se objevovala nemalá okénka. Asi v 30. minutě domácí hráč nestačil na důraz J. Ducha hrajícího tentokrát v útoku, ten míč zatáhl do šestnácky, přihrávkou našel znovu J. Poučka, který podruhé rozvlinil síť v brance domácího mužstva. A tak přišla asi 40. minuta, naše akce na pravé straně, míč se snášel zase k J. Poučkovi stojícímu těsně před malým vápnem zády k brance. K překvapení domácího brankáře i obrany si míč nezpracovával, ale vystřihl bezchybné nůžky a střela vymetla pravou šibenici lipencké branky!

Náš kombinační fotbal pokračoval po prostřídání také ve druhém poločase. Za prvních dvacet minut jsme stačili dát ještě dvě branky. Nejprve pronikl do útoku R. Vlasák, zleva sběhl do šestnáctky, v souboji s brankářem byl u míče  dřív, gólman ho sestřelil - jasná penalta. Tu bezpečně proměnil J. Pouček. Asi v 60. minutě si asi deset metrů před vápnem navedl míč na svou pravou nohu P. Foltýn, podíval se, kde stojí domácí gólman a technickou střelou poslal chytře míč k zadní tyči a bylo to už 5:0. Pak přišel asi čtvrthodinový úsek zápasu, kdy jsme promarnili asi pět tutovek a tak zákonitě museli ke slovu přijít domácí, jehož dres obléká bývalý hráč Bohemians 1905 Ivan Hašek mladší, na jehož výkon se přišel podívat i jeho bratr Pavel hrající momentálně za stejný klub. Výrazně jim k tomu ale pomohlo ostré slunko. Náš brankář proti němu totiž centrovaný míč neviděl, toho využil volný domácí útočník, bez problémů se ho zmocnil a vstřelil první gól svého mužstva. Do té doby Lipence naši branku prakticky vážněji neohrozily. A když jsme pak nedali další příležitosti, domácí trestali asi pět minut před koncem podruhé, když se krásně střelec trefil asi z dvaceti metrů do šibenice.

Branky: 20., 29. 39. 51. Pouček, 58. Foltýn

Sestava: Sláma - Stočes (46. Jasz), Sekýt, Lomoz, Vlasák - Fiala, Slezák, Foltýn, Vostrý - Ducho (46. Kukla), Pouček

Reportáž z utkání na webu Sokol Lipence

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904