04.09.2023 16:15

SK Vysoký Chlumec - SK Nový Knín B 3:4 (2:3)

Výhrou vstoupila do své soutěže naše Benfika, která byla po několika letech obnovena. Je nutné dodat, že vítězství se rodilo poměrně těžko. Domácí mužstvo oproti loňsku posílilo několika fotbalisty a na jeho hře to bylo znát. Ujalo se také vedení, jenže náš velice mladý tým nehodil flintu do žita a dokázal vždy na vývoj utkání reagovat vstřelním branky. Podržel nás i brankář, který několikrát předvedl skvělé zákroky, včetně chycené penalty. A tak jsme si do tabulky připsali první tři body.

Naši hráči se pomalu nestačili ani rozkoukat a už prohrávali 0:1, když se trefila jedna z letních posil domácích T. Nováček. Vůbec je to ale nerozhodilo, zvýšili aktivitu a výsledkem byly dvě vstřelené branky do sítě V. Chlumce. Nejprve M. Rampas dostal ideální přihrávku do běhu a podél domácího gólmana skóre vyrovnal. Po chvíli se mu vyplatilo napadat rozehrávku soupeře, přinutil stopera k chybě, obral ho ve vápně o míč, chlumecký borec situaci řešil faulem - jasná penalta. K její exekuci se rozběhl faulovaný hráč a bombou pod břevno zajistil našemu týmu vedení. To se psala 25. minuta utkání. Od té doby jsme byli lepším týmem, jenže jsme neproměnili několik příležitostí a tak přišel trest, když z ojedinělého útoku se trefil J. Vodenka. Naštěstí těsně před koncem první půle domácí hráči opět faulovali, tentokrát asi pět mětrů před vápnem, míč si postavil J. Moravec a svým typickým kopem přes zeď do vinglu převrátil vývoj zápasu zase v náš prospěch.

Motivovaný domácí tým v druhé půli použil svou taktiku, kdy jeho hráči i funkcionáři komentovali každou spornou situaci, sudí znervózněl, kupil jednu chybu za druhou a tím dostal chlumecký mančaft do výhody. Nejprve odpískal penaltu za pád domácího hráče v šestnátce, naštěstí exekutor naši svatyni vysoko přestřelil. Po chvlíli už ale bylo vyrovnáno, kdy domácí hráč Beňo chytře vystřelil z trestného kopu do protipohybu našeho gólmana, který si na míč sice sáhl, ale jen slabě, takže gólu nezabránil. 

Domácí dál tlačili všemi možnými i bohužel nemožnými prostředky, my jsme spoléhali hlavně na protiútoky, které jsme ale většinou nedotáhli do úspěšného zakončení. Asi dvacet minut před koncem domácí hráč opět teatrálně upadl v šestnátce a zmatený sudí znovu odpískal pokutový kop. Tentokrát střílející hráč sice trefil branku, jenže směr jeho střely vystihl náš gólman a míč vyrazil do bezpečí. I tentkrát se potvrdilo staré pořekadlo, že pravda o nesmyslném rozhodnutí sudího se ukázala. Necelou čtrvthodinu před koncem se nám povedl rychlý protiútok, L. Dragoun ml. sběhl do šestnáctky, podíval se, kde stojí brankář a nechytatelnou střelou nás dostal do vedení, které jsme udrželi až do konce utkání. 

Branky: 16., 25. (PK) Rampas, 45. Moravec, 77. Dragoun L. ml.

Sestava: Křivonoska - Dragoun L. st., Záruba, Souček, Vaněk - Dragoun L. ml, Moravec, Kůr, Patera - Rampas, Kukla P., střídali Hájek, Votava

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904