10.06.2015 21:38

SK Tochovice - SK Nový Knín 1:6 (1:0)

K odloženému zápasu jsme zajeli v pracovním týdnu do Tochovic a na rozdíl od podzimních přesunutých duelů jsme tentokrát bodovali naplno. Výsledek prvního poločasu zkresluje ještě naše zbrklost při zakončení, když jsme neproměnili asi čtyři jasné šance, ve druhém dějství jsme už svou kvalitu prokázali i v koncovce, takže zápas se postupně změnil v naší exhibici. Plný bodový zisk z Tochovic znamená, že bez ohledu na výsledky posledního kola skončíme na čtvrtém místě.

Po rozháraném začátku se nejprve do jasné šance dostali Ševci, konkrétně Š. Chlumecký, který ale svůj typický výlet, když se ocitl sám před domácím gólmanem, brankou nezužitkoval. Tochovičtí oplatil stejnou mincí, na trestný kop zahrávaný zprava si naběhl P. Ivaník, naštěstí jeho hlavička z malého vápna šla nad břevno hostující branky. Dobře jsme kombinovali, zejména na levé straně, a výsledkem byla další naše šance, tentokrát R. Vlasáka, hrajícího v útoku, jenže jeho levačka přesná nebyla. Pomalu jsme přebírali iniciativu, jenže znovu R. Vlasák hlavičku z malého vápna nepřesně usměrnil. 

Domácí se radovali po sporné situaci, když domácí útočník odhodil Š. Chlumeckého, který měl míč pod kontrolou, rozhodčí nechal ve hře pokračovat, následovala přihrávka do vápna a dorážka dalšího tochovického útočníka. Tato situace nás zmrazila, naštěstí domácí tým po chvíli svou největší regulérní šanci nedal, když si na centr zprava naběhl kapitán L. Černý, jenže jeho střele hlavou stálo v cestě břevno naší branky. V závěru půle jsme znovu zabrali, náš nejlepší střelec v soutěži J. Pouček ale v poslední minutě více než stoprocentní šanci zazdil střelou vedle levé tyčky domácí svatyně.

V úvodu druhého poločasu nás podržel skvělým zákrokem L. Sláma a pak jsme rozjeli báječné představení. Naši hru zdobil pohyb, přesnost, invence i skvělé zakončení. Nejprve se kolenem po rohu trefil R. Vlasák a začal tak cestu za svým hatrickem. Po chvíli se k odraženému míči dostal J. Pouček a prostřelil vše, co stále před ním asi ze sedmi metrů. Stejný hráč zvyšoval už na 3:1, když ho na půlce uvolnil jeho kolega v útoku R. Vlasák a samostatný únik bezpečně proměnil. Poté ke slovu opět přišel R. Vlasák po nezištné přihrávce zleva od L. Vostrého a následně M. Lomoz, který těsně před střídáním vyslechl do písmene pokyn trenéra Straceného, který ho poslal na roh s pokynem: Než tě vystřídám, tak dej gól, což se také po hlavičce stalo. Domácí tým dohrával ve velkém útlumu a tak jsme na závěr předvedli snad nejhezčí akci utkání, když stoper J. Ducho křižnou přihrávkou na 30 metrů našel na pravém křídle F. Kuklu, ten míč zatáhl do šestnáctky a přesnou přihrávkou vybídl R. Vlasáka ke kompletaci zmíněného hatricku.

Branky: 49., 72., 88. Vlasák, 57., 63., Pouček, 77. Lomoz

Sestava: Sláma - Sekýt, Ducho, Chlumecký, Lomoz (78. Kukla) - F. Sklenář  (66. Stočes), Foltýn, Fiala (81. Pazderka), L. Vostrý - Pouček, Vlasák 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904