18.06.2013 07:34

SK Rakovník – SK Nový Knín 1:2 (0:1)

Ani výhra v Rakovníku nemusela znamenat záchranu Ševců v soutěži. A to se bohužel po víkendu potvrdilo. S ohledem na minitabulku vzájemných zápasů Cerhovic, Slaného a Nového Knína Ševci nakonec zřejmě obsadili 14. místo a v příštím roce stráví o soutěž níž.

V Rakovníku začali velmi aktivně a už ve čtvrté minutě přišel centr Vlasáka na Sklenáře, ten nedosáhl a následnou střelu domácí obránci zablokovali Duchovi. Rakovničtí oplatili stejnou mincí a v šesté minutě po závaru v pokutovém území vyslal Severin tvrdou střelu na svatyni Petříka, který výborně vyškrábl s pomocí tyče na roh.

Akce se pak střídaly na obou stranách. Příkladem může být situace z 11. minuty, kdy domácí Sklenka z trestného kopu z 22. metrů vystřelil do náruče Petříka, následoval dlouhý výkop do běhu Drechslera, ten postupoval sám na Procházku, jenže jen slabě zakončil do brankáře. Jak se blížil poločas, začali být hosté aktivnější. Hezký centr Ducha na Drechslera šel ještě do ofsajdu, v 23. minutě ale Bouška poslal míč za obranu na Sklenáře, který postupoval sám na gólmana a zavěsil - 0:1 Domácí chtěli oplatit stejnou mincí, centr Sklenky směřoval na velmi aktivního Severina, který ale hlavou jen těsně minul. Po zaváhání Vlasáka a Svárovského znovu Severin naštěstí na míč nedosáhl. Hosté přišli ke slovu až koncem poločasu, když se uvolnil Ducho, ale Procházka jeho střelu vystihl a chytil do náruče. A když Lomoz neusměrnil hlavou centr Boušky z trestného kopu, odešli borci do kabin za těsného vedení Ševců.

Druhý poločas začal vlažně, dlouho se nic světoborného na hřišti neudálo. Až teprve v 64. minutě trestný kop Boušky z půle hřiště propadl za obranu a Sklenář propíchl míč pod padajícím Procházkou - 0:2 Poté ještě hostující Fiala připravil střeleckou pozici Duchovi, ten ale vysoko přestřelil!

Poslední dvacetiminutovka druhé půle přinesla na hřiště mnohem více vzruchu než její začátek. Nejprve po závaru v pokutovém území v ložené šanci spadl, kdo jiný než Severin, sudího píšťalka však zůstala němá. Hosté oplatiteli protiútokem, když zablokovaná střela Vlasáka se odrazila k Chlumeckému, který ale netrefil bránu. Poté střídající Krmela poslal prudký balon před bránu, jenže jeho střelu směřující do sítě na čáře tečoval Drechsler, který ale stál v ofsajdu, proto rozhodčí gól neuznal.

Zmíněný střídající hráč Ševců byl také u dvou situací před vlastní brankou, které mohly zajistit domácímu mužstvu srovnání skóre. Nejprve ve vápně sestřelil protihráče a rozhodčí správně nařídil pokutový kop, který J. Červený s přehledem proměnil - 1:2. V poslední minutě Krmela udělal opět v brankovišti sporný zákrok, sudí ho ale jako nedovolený neposoudil a proto ani neodpískal. Poté ještě nastavil tři minuty, které však už o ničem nerozhodly.

Vzhledem k tomu, že v sobotu nebyly známy ještě všechny výsledky, Ševci se z výhry ani moc neradovali. Trenérovi hostů J. Stracenému mladšímu proto do řeči moc nebylo. Hráčům však po zápase poděkoval za přístup, jaký k němu měli.

Rakovník: Procházka - Červený Z., Kučera, Červený J., Mates, Schwendt, Sklenka, Pucholt (82. Jirásek), Isteník (74. Gašpárek), Severin, Setnička

Nový Knín: Petřík - Chlumecký, Svárovský, Vlasák - Šustr, Fiala, Ducho, Lomoz (68. Krmela) - Bouška - Drechsler, Sklenář F. (90. Vostrý)

Rozhodčí: Suchý - Nepovím, Němeček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904