08.04.2013 09:00

SK Petrovice u Sedlčan - SK Nový Knín 0:2 (0:1)

V neděli odjeli Ševci ze své tvrze k velmi důležitému utkání k okresnímu derby do Petrovic. Zápas rozhodly začátky obou poločasů. Hosté přijeli dobře připraveni a po většinu zápasu měli i více ze hry. Naopak domácí hrozili jen ze standardních situací, které neomylně a přesně zahrával nestárnoucí Brunclík. Hostující obrana v čele s Šustrem však dokázala poradit se všemi pokusy a tak odjížděli Ševci zpět domů nejen se třemi důležitými body, ale i s čistým kontem.

Zápas začali aktivněji hosté z Knína. Už po čtyřech minutách zahrával Plot rohový kop, nejvýše se vyšrouboval Sklenář a od jeho hlavy doputoval míč až do sítě Hejlovy brány – 0:1. Odpovědí byl zmatek v pokutovém území hostů, po nedůrazném vyběhnutí Webera musel odkopávat míč Vlasák. Úvodní desetiminutovku ukončil tutovkou Drechsler, který postupoval téměř v ideální pozici na Hejla, ale trefil jen brankářovy nohy. Poté se hra trochu uklidnila, hosté měli míč více v držení, ale domácí hrozili především přesnými pasy Brunclíka za obranu Ševců. Hráči Knína však byli před soupeřovou brankou častěji a ke vstřelení pojistkového gólu jim chyběla jen větší přesnost. Postupně zkoušeli štěstí Ducho, Bouška z trestného kopu, Drechsler, Krmela i Sklenář, ale vždy se stejným výsledkem. Míč skončil na hradbě těl, mimo tři tyče, nebo v Hejlově náručí. První půle tak skončila těsným vedením hostů.

Druhá půle začala podobně, jako skončila ta první, tedy mírnou převahou hostů. Na gól se tentokrát čekalo deset minut. To se po zdařilé kombinaci otevřela Drechslerovi možnost reparátu, který tentokrát složil na jedničku a sám před Hejlem nezaváhal – 0:2. Od této chvíle se hra vyrovnala. Hosté již neměli důvod tlačit se dopředu na rozdíl od domácích a spíše spoléhali na rychlé protiútoky. Na druhé straně domácí se přes konsolidovanou obranu nedokázali prosadit k zakončení, a když už něco prošlo, neměl s tím Weber větší problémy. Čtvrt hodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Plot, který po vybídnutí Duchem z pěti metrů napálil míč někam směrem na Sedlčany. O drama se málem v 80. minutě postaral Weber, který opět dost nepřesvědčivě opustil brankoviště a musel za něj zaskočit tentokrát Fiala. V samotném závěru už jen Brunclík poslal několik nepříjemných centrů, ze kterých však větší nebezpečí nevzniklo a hosté se tak mohli radovat z důležitých tří bodů.

„Dnešní utkání jsme zvládli tak, jak jsem si celý týden představoval. Přestože nemohli po minulém kole nastoupit tři základní kameny, jejich náhradníci své úkoly splnili nad očekávání. Domácí nás vlastně ničím nepřekvapili, snažili se nakopávat dlouhé míče a hrozit především ze standardních situací, které jsme si pohlídali. Udělali jsme jeden krok k záchraně, body však musíme potvrdit ještě v dalším kole proti Vonoklasům“, zářil štěstím, dnes připravený i do hry, trenér Stracený.

Příští týden hrají Ševci na svém hřišti další důležitý záchranářský boj s týmem z Vonoklas v sobotu 13.4. od 16:30.

Nový Knín: Weber – Krmela, Chlumecký, Šustr, Vlasák – Sklenář F. (85. Pouček), Bouška, Plot, Fiala – Drechsler (75. Hrubý), Ducho

Petrovice: Hejl – Bílek, Fořt, Brunclík, Mandík, Paták, Kicl, Stejskal, Sedlák, Krameš, Štemberk Š. Střídali: Talaváňa, Štemberk O., Šmejkal, Brosch

Rozhodčí: Kudrjavcev – Velebil, Kaucký

Branky: 4. Sklenář F., 54. Drechsler

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904