21.10.2013 08:32

SK Nový Knín - Spartak Rožmitál 4:1 (3:0)

V sobotu zavítal ke Kocábě další soupeř z okresu. Tentokát to byl Rožmitál pod Třemšínem. Utkání ne příliš valné úrovně se rozhodlo již v prvním poločase, kdy domácí dokázali proměnit tři své šance, naopak hosté jednu tutovku zazdili a k dalšímu ohrožení se příliš nedostali. Druhá půle spíše připomínala kopanou mezi oběma brankovišti a padly pouze dva góly, jeden na každé straně.

Úvod patřil domácím. Už ve čtvrté minutě se k odraženému míči dostal Fiala a jako první položil na zem hostujícího gólmana Zrna. Na druhé straně po protiútoku nepřesně zakončoval Leitermann. V 8. minutě se za rožmitálskou obranou objevil Drechsler a na umístěnou střelu nedokázal Zrno ani zareagovat – 1:0. Po této brance sice hosté přidali v nakopávání míčů na hbité útočníky, ale bez většího ohrožení Petříka. Ševci sice míč drželi pod kontrolou, ale v této části zápasu si také příliš šancí nevytvořili. Výjimkou byl ve 20. minutě průnik Vlasáka, jehož tečovaný centr chvíli tancoval po brankové čáře pod nohami Zrna. Po půl hodině hry zahrával Plot rohový kop, v brankovišti hostů vznik zmatek a výsledkem byl odpískaný faul na Kozohorského – tedy penalta. Tu s přehledem proměnil kapitán Plot – 2:0. Domácí jako by tato branka ukolébala a začali kupit chyby v rozehrávce. Po jedné takové se k trestnému kopu z 25 metrů postavil Fous, ale jeho projektil málem rozbil okno u sousedního domu. Ve 38. miutě bylo před Petříkem živěji. To centr hostů propadl k volnému Leitermannovi, který z bezprostřední blízkosti s pomocí Petříkových rukavic napálil tyč knínské branky a následně míč uklidil do bezpečí Vlasák. V poslední minutě ještě poslal vysoký centr před Zrna Foltýn a „za bukem“ číhající Drechsler se hlavou nemýlil – 3:0.

Do druhé části vstoupili domácí možná až moc bohorovně a mohlo se jim to hned na začátku vymstít. První varování přišlo ve 49. minutě, kdy se ke střele odhodlal Mora, ale trefil rohový praporek. O chvíli později se opět hosté dostali do zakončení a Leitermann skluzem rozvlnil síť – asistent rozhodčího měl však praporek nad hlavou a tak gól nebyl uznán. Pak se téměř 20 minut nic závažného nedělo, domácí se snažili kombinovat, hosté čekali na brejky. V 74. minutě byl tváří v tvář Fous Petříkovi, ale vítězem tohoto souboje byl knínský gólman. Na druhé straně zakončoval z úhlu Fiala, ale Zrno svého kolegu napodobil. Po následném rohu hlavičkoval Hrubý a Zrno jen konečky prstů míč vyškrábl. V 78. minutě chybovali při rozehrávce hosté, Foltýn vysunul Poučka, který si v samostatném úniku poradil – 4:0. Deset minut před koncem domácí dvakrát podržel Petřík, nejprve Doležalovi zlikvidoval nepříjemnou střelu a pak stejný hráč motal hlavu Petříkovi tak dlouho, až si na nohou umotal „vánočku“ a opuštěný míč gólman v klidu sebral. Za dalších pět minut se Petřík musel znovu předvést. Tentokrát chytil střelu Leitermanna. V té době si domácí silně koledovali o snížení a to se také stalo v poslední minutě. Míč propadl na malém vápně k nohám Hofmana a ten nekompromisní střelou snížil na konečných – 4:1.

„Na dnešním zápasu mě samozřejmě potěšil výsledek, konečně se nám podařilo být trochu efektivní i v útoku, naopak mě trochu mrzí obdržený gól v poslední minutě, o který jsme si koledovali dost dlouho a za stavu 4:0 jsme byli vzadu dost laxní“, zhodnotil utkání trenér Stracený.

Příští víkend hrají Ševci v sobotu ve 14:30 další derby v Tochovicích, Rožmitál hostí soupeře ze Žebráku ve stejnou dobu.

Branky: 8. a 45. Drechsler, 30. Plot (pen.), 78. Pouček – 90. Hofman

Nový Knín: Petřík – Chlumecký, Sekýt, Šustr, Vlasák – Fiala, Foltýn (81. Stočes), Plot, Kozohorský – Drechsler (50. Hrubý), Pouček (87. Vostrý)

Rožmitál: Zrno – Hruška, Skotnica, Hofman, Bátovský, Mora, Varadin, Fous, Eisenreich, Melichar (29. Doležal), Leitermann.

Rozhodčí: Divilek – Ducký, Zuska

Fotky: zde

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904