31.03.2014 09:38

SK Nový Knín - Sokol Vonoklasy 2:3 (1:2)

První jarní domácí zápas jsem nezvládli, s týmem z konce tabulky jsme překvapivě prohráli 2:3, když jsme selhali především po psychické stránce. Soupeř šel dvakrát do vedení, my jsme vždy skóre srovnali, jenže jsme si nechali dát gól po brejkové situaci a v hektickém závěru jsme přes několik šancí už s výsledkem nedokázali nic udělat.

Úvod zápasu jsme začali náporem, jenže bez gólového vyjádření. To hosté proměnili hned svou první příležitost. Po rohovém kopu naše obrana nedůsledně odehrála míč, k němu se dostal kapitán Sokola Burian a dorazil ho do brány. Takřka v zápětí přišla pro domácí další rána, když si obnovil zranění kolene J. Nožička. Ševci se dostali do útlumu, hosté nikam nespěchali a kontrolovali hru. Obě mužstva tak předváděla hru, která hojně zaplněné hlediště příliš nebavila. Vzruch přinesl opět až závěr poločasu, kdy po levé straně utekl J. Stočes, přesným centrem našel M. Lomoze, který se na hranici vápna udělal kličku na svou silnější levačku a střelou o tyč skóre vyrovnal. Jenže domácí se z tohoto stavu příliš dlouho neradovali. Po nenápadné akci se vonoklasský Nejepsa natlačil před J. Stačese, přepadl mu přes jeho nohy a sudí nařídil pokutový kop, který hosté bezpečně proměnili.

Druhý poločas začal smrští Ševců. Ti se vrhli do útoku a hned v první minutě vyrovnali F. Sklenářem. Dlouhých asi dvacet minut mužstvu od Berounky prakticky nepůjčili míč, jenže chyběl klid a větší štěstí při zakončení. A tak hosté trestali potřetí. Rychlík Nejepsa utekl naší obraně, knínský brankář možná předčasně vyběhl, u míče byl později než jeho protivník, následovala klička a pohodlné zasunutí míče do opuštěné branky. Zápas směřoval ke svému závěru, na hostující svatyni se valil jeden útok za druhým, jenže Ševci ne a ne dát gól. Frustrující stav se promítl do jejich chování, místo soustředění se na fotbal přibývaly fauly a diskuse s chvílemi nepřesným rozhodčím. A tak obrana opět nechala utéct Nejepsu, M. Šustr musel zatáhnout za záchranou brzdu a po druhé jasné žluté kartičce šel do sprch. Domácí i v deseti přišpendlili hosty do jejich šestnáctky, jenže své šance opět nedali. Po penaltovém zákroku na R. Vlasáka píšťalka rozhodčího zůstala němá, domácí hráč si však ve směru k rozhodčímu sprostě ulevil a rovnou viděl červenou kartu. V asi čtyřminutovém nastavení se devět Ševců, do zahrávání přímých kopů se totiž zapojil i domácí brankář, snažilo alespoň o srovnání skóre, jenže to jim souzeno nebylo, míče buď zablokovala vonoklasská obrana, nebo šly mimo konstrukci branky.

Trenér Z. Makovička: Vyhrála fotbalová chytrost nad naší fotbalovou hloupostí. Místo soustředění se na zápas jsme se nechali rozhodit, což nás stálo tři body, protože soupeř nepředvedl nic světoborného. Chyběl hlavně klid, ať už v obraně, tak i v zakončení. Chceme dávat šanci mladým hráčům s vědomím, že ne vždy to vyjde, že ne vždy zápas zvládnou. Jsme přesvědčeni o tom, že právě takový zápas, jaký jsme odehráli tentokrát, byl pro ně velkou školou a třeba to příště zvládnou mnohem lépe.

Branky: 38. Lomoz, 46. F. Sklenář

Sestava: Petřík - Lomoz, Šustr, Chlumecký, Stočes (46. Krmela) - Fiala (76. Pouček), Plot, Sekýt, Vlasák - Nožička (8. F. Sklenář), Drechsler 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904