31.03.2013 20:38

SK Nový Knín - SK Vraný 3:3 (1:1)

Teprve ve čtvrtém jarním soutěžním kole se Ševci mohli představit na svém hřišti u Kocáby. V sobotu jim byl soupeřem silný celek Vraného, který bojuje o čelo tabulky. Vyrovnané a nervózní utkání nakonec skončilo pravděpodobně spravedlivou dělbou bodů. Domácí tahali sice za kratší konec, ale vždy dokázali rychle odpovědět na vedení hostů.

První půle začala již téměř klasickým oťukáváním bez větších šancí. Postupně domácí získávali územní převahu a tlačili se do zakončení. Ovšem hosté naopak hrozili velmi rychlým, přesným a nebezpečným přechodem do útoku. Po dvaceti minutách hry měli Ševci několik příležitostí k otevření skóre, ale po dobře zahrávaných standardních situacích Bouškou a Plotem nedokázali míč dotlačit do sítě Drechsler, Svárovský, Ducho, ani efektně zakončující Lomoz. Na druhé straně byli nejpilnější a nejnebezpečnější Maliňák, Galbavý, Abrhám a Urban, ovšem střelecká muška zatím seřízena nebyla. Ve 37. minutě zahrávali domácí rohový kop, hosté však rozehrávku vystihli a protiútok zvládl s přehledem zakončit Galbavý, který křížnou střelou nedal Weberovi šanci a hosté vedli – 0:1. Odpověď naštěstí na sebe nenechala dlouho čekat. Již za minutu opět rozehráli Ševci rohový kop, Drechsler byl nedovoleně sražen a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný a nedal Kudrnovi v brance hostů žádnou šanci – 1:1. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Druhý poločas začal pro změnu náporem hostů, kteří chtěli co nejdříve rozhodnout ve svůj prospěch. Pokud se však dostali k zakončení, míč letěl mimo tři tyče. Převážit misky na stranu Ševců mohl v 55. minutě Krmela, který selhal tváří v tvář brankáři a tak přišel trest. Po zbytečné ztrátě uprostřed hřiště se k zakončení dostal Maliňák a střelou pod nohami dobíhajícího Tomečka trefil horní roh knínské sítě – 1:2. Radost hostů však opět měla jepičí život. Jen o několik málo chvil později poslal trestný kop do brankoviště Bouška a Svárovský jemnou tečí prostřelil Kudrnu – 2:2. V 70. minutě přišly červené okamžiky utkání. Nejprve Abrhám atakoval nedovoleně domácího brankáře, Tomeček se svého gólmana zastal a po odpískání do soupeře strčil. Po poradě rozhodčího s asistentem ukázal oběma kohoutům druhou žlutou kartu a tedy i červenou. O chvilku později unikal Plot Matouškovi, ten jej zastavil nedovoleně a musel také předčasně pod sprchy. Domácí pak měli 15 minut na zlomení zápasu. Krmela však v 80. minutě pohrdl další nabídkou a netrefil dobře skákavý míč na malém vápně. Trest přišel opět za několik okamžiků. V 83. minutě se důrazem prosadil Maliňák, předložil míč Urbanovi, který se opět trefil na zadní tyč Weberovy brány – 2:3. Domácí to však nezabalili a přitlačili oslabené hosty před vlastní bránu. Odměnou jim bylo vyrovnání hned za další tři minuty. Po rohovém kopu prodloužil míč hlavou Šustr na Drechslera a ten se ze dvou metrů nemýlil – 3:3. V samotném závěru ještě mohli rozhodnout hosté ve svůj prospěch. Nejprve Maliňák z trestného kopu protáhl přesnou střelou Webera a v nastavení netrefil stejný hráč asi o metr bránu z hranice pokutového kopu.

„Před zápasem jsme v bod doufali a po něm pak musíme být vzhledem k průběhu spokojeni. Vždy jsme museli skóre dotahovat, přestože v závěru hrál soupeř v oslabení. Bohužel se opět potvrdilo, že se na vlastní góly hodně nadřeme a poměrně lehko je dostáváme. Myslím, že jsme měli více vyloženějších šancí než soupeř, ale výsledek je zasloužený. Před důležitou sérií zápasů jsme však ztratili jistě Tomečka a otázkou bude zdravotní stav Lomoze a Svárovského“, svěřil se po utkání vedoucí mužstva Stracený starší.

Příští týden zajíždí Ševci na hřiště Petrovic k zápasu, který může hodně napovědět o záchraně obou týmů. Důležitý záchranářský souboj začíná v neděli od 16:30.

N. Knín: Weber – Šustr, Tomeček, Svárovský (83. Chlumecký), Vlasák – Fiala, Bouška, Plot, Lomoz (33. Krmela), Drechsler, Ducho (90. Stočes)
Branky: 38. z pen. a 86. Drechsler, 62. Svárovský – 36. Galbavý, 58. Maliňák, 83. Urban
ČK:  Tomeček – Abrham, Matoušek

(web)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904