18.10.2015 06:05

SK Nový Knín - SK Tochovice 4:1 (4:0)

Až čtvrtý zápas u Kocáby znamenal vítězství pro naše první mužstvo. Po výborném výkonu zejména v prvním poločasu jsme zaslouženě přehráli až dosud třetí tým tabulky SK Tochovice a zvítězili jsme vysoko 4:1.

Jak se dalo předpokládat, soupeř posílený vědomím z postavení v tabulce začal sebevědomě a aktivně. Na promočeném a místy i těžkém terénu dobře kombinoval a první desetiminutovka patřila jemu. Jenže to platilo jen po vápno, v něm příliš nebezpečný nebyl. A když se dostal do zakončení, střela šla mimo nebo si s ní náš gólman hravě poradil. 

Nám se povedla hned první vážnější akce zápasu. Asi v 11. minutě se napravo uvolnil M. Lomoz a načasovaným pasem našel nabíhajícího J. Poučka, který sběhl do vápna a v situaci tváří v tvář hostujímu brankáři svou šanci bezpečně proměnil. Tato situace na rozdíl o předchozích zápasů nás dostala do sedla a odehráli jsme tak do konce prvního poločasu partii, která snese nejpřísnější měřítka. Zlepšili jsme pohyb, hráči se nabízeli, hosté najednou začali být ve všech soubojích druzí a my jsme trestali jejich chyby. V 17. minutě prošel P. Fiala středem pole, přehrávkou vyzval k náběhu neobsazeného J. Poučka, který si navedl míč na pravou nohu a z hranice vápna znovu nedal tvrdou střelou k tyči hostujícímu gólmanovi šanci. Po podobné akci se po chvíli dostal do zakončení T. Slezák, jenže tentokrát M. Veselý v tochovické brance cestě míče do sítě skvělým zákrokem zabránil. A pak se dostal ke slovu dvakrát P. Foltýn. Nejprve po akci na jeden dotek, na jejímž začátku byl J. Sekýt, zvyšoval na 3:0 a poté z trestného kopu asi z 25. metrů tvrdou střelou překvapil mladého brankáře hostů. Míč mířící na něho totiž zaplaval a ten nestačil ani zareagovat a bylo to už 4:0!

Druhý poločas už ani zdaleka takovou úroveň neměl. Hosté hrozili jen ze standardek, my jsme pozorně bránili a vyráželi do pritútoků, které postupem času ubývaly. Skóre se změnilo v 63. minutě po naší chybě v rozehrávce malé domů, míč na rozbitém trávníku M. Petříkovi špatně odskočil, ten ho netrefil, dostal se k němu dotírající tochovický útočník, kterému ovšem také utekl, náš gólman ho podruhé minul, jenže ve skluzu trefil hráče Tochovic - jasná penalta. Tu bezpečně proměnil O. Valta. Závěr zápasu se odehrál už na těžkém terénu, my jsme si výsledek pohlídali a tak jsme si konečně připsali z domácího prostředí tři body.

Branky: 11., 17. Pouček, 28., 36. Foltýn

Sestava: Petřík - Sekýt, Chlumecký, Ducho, Vlasák - Lomoz, Foltýn, Fiala, Vostrý (77. Kukla) - Slezák (73. Sklenář), Pouček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904