27.05.2013 06:48

SK Nový Knín - Cerhovice 2:4 (2:3)

V sobotu odpoledne přijel na hřiště ke Kocábě tým z Cerhovic. Veledůležitý zápas nakonec lépe zvládli hosté, kterým ke třem bodům stačily čtyři standardní situace a výborný výkon brankáře Palka. Přestože domácí dvakrát vedli, dokázali hostě ještě do poločasu výsledek zvrátit a druhou půli již exceloval i s notnou dávkou štěstí Palek.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a Palek se musel hned o začátku hodně ohánět. V 7. minutě mu však vypadl prudký, střílený centr Boušky a Chlumecký měl před sebou odkrytou bránu – 1:0. Ovšem hned v další minutě naznačili Cerhovice, co bude jejich největší silou, standardní situace. Grund centroval na zadní tyč a Weber jen se vší námahou vytlačl míč na roh. Po tomto varování přišel už i trest. Mojžíš dokázal nepříjemně vystřelit z poza brankoviště, Weber míč jen vyrazil zpět a druhou příležitost hostující střelec proměnil – 1:1. Poté opět iniciativu domácí a fotbalově Cerhovice přehrávali, ovšem buď ztroskotali na své nepřesnosti, nebo na Palkovi. Ve 20. minutě se dokázal po nádherné akci po ose Bouška – Drechsler – Tomeček posledně jmenovaný hlavou – 2:1. Z vedení se však Ševci dlouho neradovali. Za pět minut bylo opět srovnáno. Grund se postavil k trestnému kopu, jeho skákavou střelu Weber neudržel a pro Mojžíše už nebyl problém míč do sítě dopravit – 2:2. Aby toho nebylo málo, tak ve 35. minutě přišla další standardní situace, přízemní centr a všudybyl Mojžíš usměrnil míč do sítě potřetí – 2:3. z následného tlaku už domácí nedokázali vyprodukovat žádnou další šanci a odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Druhá půle už byla zcela v režii domácích, hrálo se víceméně na jednu bránu, ale Palek v Cerhovické bráně byl nepřekonatelný. Ševci přišpendlili hosty k jejich pokutovému území a ti se dokázali osvobozovat jen dlouhými odkopy a spoléhali na šikovné nohy podsaditého Mojžíše a případné další standardky. Na Palkovi postupně vyhořeli Drechsler, Fiala, Ducho, Bouška i Vlasák. Když už byl hostující brankář překonaný, tak jej zastoupila konstrukce brány. Zazvonila jak tyč, tak břevno a jednou míč vykopli obránci. Deset minut před koncem se hostům podařilo to, na co čekali. Nejprve se do šance opět prosmýkl Mojžíš, ale Weber jeho umístěnou střelu dokázal vyrazit. O chvíli později stejný hráč vyrobil další trestný kop pro Grunda. Ten přes zeď umístil míč k bližší tyči a přestože si na něj Weber sáhnul, nedokázal jej zastavit a bylo to – 2:4. V závěru už se příliš šancí neurodilo a tak si Ševci výrazně zkomplikovali cestu za záchranou.

„Utkáni jsme si prohráli v první půli a opět se potvrdilo, že góly velmi těžko dáváme, ale lacino dostáváme. Hosté nás dnes vyučili v produktivitě, když vlastně ze čtyř pokusů vstřelili čtyři góly. My jsme nedokázali najít recept na dnes vynikajícího brankáře Cerhovic. Šancí bylo dost a chybělo nám i kus štěstí, ale na to se nelze vymlouvat. Prohráli jsme a musíme ještě nějaké body získat jinde“, nebylo moc do řeči trenérovi Stracenému.

Příští týden zajíždí Ševci na horkou půdu do Velvar. Zápas se hraje v sobotu 1.6. od 17:00.

Nový Knín: Weber – Chlumecký, Svárovský, Vlasák – Šustr, Bouška, Ducho, Fiala (70. Lomoz) – Drechsler, Plot (60. Sklenář F.), Tomeček

Cerhovice: Palek – Mojžíš, Grund, Pichlík, Kalina, Kalivoda, Kovařík, Hübschman, Krumphanzl, Černý, Mantlík. Střídali: Burket, Hnízdil, Štich

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904