23.09.2013 09:41

SK Nový Knín - Březnice 1:1 (:0)

V pátem kole 1. B třídy přijel do knínského azylu v Prostřední Lhotě soupeř z Březnice. Jak se říká „derby nemá favorita“ se potvrdilo do puntíku. Jak výsledkem, tak předvedenou hrou. Pro Ševce tak přišlo to, o co si svými výkony koledovali již v předchozích zápasech. Tedy ztráta bodů, navíc na domácím hřišti.

Jako všichni přijíždějící soupeři, tak i hráči Březnice se soustředili především na obranu a nakopávané míče na robustního kapitána Žida a rychlonohého Blovského. První pokus mezi tyče vyslal domácí Lomoz, ale Vaněček s jeho pokusem neměl sebemenší problém. Domácí prvních dvacet minut zatlačili soupeře na vlastní polovinu, ale koncovka byla žalostná. Střelu Plota vyrazil Vaněček, Kozohorský netrefil bránu a hlavičku Drechslera opět zlikvidoval hostující golman. Teprve poté se osmělili i hosté a hned z toho mohla být tutovka, to kdyby V. Češka místo slabé, nepřesné střely volil přihrávku na zcela volného Žida. Za chvilku si Žid mohl vše vynahradit. Po ztrátě míče se dostal mezi obránce a „bodlem“ jen o pár centimetrů netrefil Petříkovu branku. Pak se hra přesunula do středu pole. Buď do vzduchu, nebo nepřesně na zem a s krásnou podívanou to mělo pramálo společného. Hosté měli také zbraň v podobě dlouhý autových vhazování. Po jednom takovém „házeném rohu“ hlavičkoval Zárybnický mimo. Těsně před půlí mohli domácí opět vést, to když po vybojovaném míči utíkali 3 hráči na téměř osamoceného brankáře. Kozohorský však volil místo přihrávky střelu, kterou vystrašil spíše než Vaněčka rohový praporek.

První šanci druhé části měl na hlavě hostující Blovský, ale naštěstí netrefil. V 56. minutě postupoval Drechsler sám na Vaněčka, ideálně ze středu, ale trefil jen nohy vybíhajícího brankáře. Z následného brejku nic nevytěžil ani střídající Harant. Ševci se sice snažili hrát útočně, ale kombinace silně vázla a navíc se začala otevírat okna v zadních řadách. V 65. minutě vymyslel nádhernou přihrávku Plot na Poučka. Ten se však asi zalekl vyběhnutého Vaněčka, až se nakonec dostal k rohovému praporku. Za další čtyři minuty už bylo veseleji. Po další šanci Poučka se míč odrazil ke Kozohorskému, který předložil míč Drechslerovi, který z 16 metrů poslal svůj tým do vedení – 1:0. Kdo by si pomyslel, že nervozita z kopaček Ševců opadne a konečně začnou soupeře přehrávat, byl na omylu. Hned v 75. minutě přišel další z nákopů za obranu na rozběhnutého Žida a Šustr musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Díky shovívavosti sudího to byla jen žlutá karta. Hosté ke konci přidali a domácí obrana měla čím dál tím více problémů. Trestný kop Ševra skončil vysoko nad Petříkovou svatyní a po hezké kombinaci zakončoval Zárybnický těsně vedle pravého „vinglu“.  Ovšem v 83. minutě už Ševci kapitulovali. Po trestném kopu V. Češky se hlavou prosadil Ševr – 1:1. V samém závěru už domácí neměli sílu na vstřelení vítězného gólu a tak se soupeři rozešli s remízou.

„Bohužel se potvrdilo, že nám dělá problémy prosadit se v útoku. Opět jsme měli šance, které jsme neproměnili, nedokázali jsme si přesně přihrát a soupeř nás svým důrazem opět předčil. Tentokát jsme neměli to štěstí, abychom výsledek udrželi, nebo ještě v samém závěru strhli na svou stranu. Jediným pozitivem je pro mě snad jen to, že po dlouhém zranění se do zápasu zapojil také Pavel Foltýn“, nebylo do řeči trenéru Stracenému.

Příští utkání sehrají Ševci na hřišti v nedalekém Mníšku pod Brdy v sobotu 28. 9. od 16:30. Březnice se doma utká s Žebrákem ve stejném čase.

Nový Knín: Petřík – Vlk, Chlumecký, Šustr, Vlasák – Kozohorský, Fiala, Plot, Lomoz (72. Foltýn) – Sklenář F. (57. Pouček), Drechsler.

Březnice: Vaněček – Češka V., Zárybnický, Blovský, Fait, Cvrk (48. Harant), Žid, Štika, Peterka, Česka L., Ševr

Rozhodčí: Leška – Hájek, Pejša

Foto: zde

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904