12.05.2013 23:15

SK Nový Knín – AFK Loděnice 3:1 (2:1)

Sobotní deštivé odpoledne pozvalo na hřiště ke Kocábě soupeře z Loděnic. O výsledku utkání rozhodlo první a posledních 15 minut hry. Ševci se velmi brzy dostali do dvogólového vedení, ovšem v 15. minutě dokázal soupeř snížit. Pojistku trefil z přímého kopu střídající Lomoz tři minuty před koncem. Ševci tak získali důležité tři body v cestě za záchranou a potvrdili tak zisk z minulého týdne ze Lhoty.

Domácí na Loděnické vlétli jako utržení ze řetězu a chtěli rozhodnout hned z kraje utkání. Netrvalo to ani pět minut, když z dálky napřáhl Bouška, jehož nepříjemnou střelu brankář Vlasák jen vyrazil k nehlídanému Drechslerovi a ten pohodlně skóroval – 1:0. Hned o chvilku později se k míči dostal Tomeček, který svým centrem vybídl ke skórování opět Drechslera a už to bylo – 2:0. V desáté minutě mohlo být ještě veseleji, ale ze skrumáže v brankovišti hostů nakonec nic nebylo, protože nikdo z Ševců nedokázal míč přes hradbu těl dostat do vymezeného prostoru. Domácí pak trochu polevili a umožnili Loděnickým hned v 15. minutě snížit. To se obranou prosmýkl Horel, u míče byl dříve než Weber a pak už jen stačilo z úhlu trefit odkrytou bránu, což se také povedlo – 2:1. Ve 20. minutě mohlo být srovnáno, když na Webera postupoval Herejt, ale trefil jen nohu knínského brankáře. Zbytek poločasu se pak spíše dohrával a jak jeden, tak druhý tým hrozili spíše ze standardních situací. Ovšem neujala se ani jedna.

Do druhé půle vstoupili Loděničtí s jasným cílem – vyrovnat. Domácí obrana však fungovala velmi dobře a nepouštěla soupeře do větších příležitostí. Naopak domácí dokázali využít volných okének v loděnické obraně k vytvoření si spousty příležitostí jak utkání rozhodnout. V 60. minutě se k nepříjemnému zakončení dostal Horel, ale Weber si s jeho pokusem do protipohybu poradil. Potom se již začaly tvořit příležitosti na straně domácích. Nejprve to Ševci zkoušeli centry ze stran na své věže Tomečka s Drechslerem, ale balón vždy proletěl jen ke druhé postranní čáře. Když nevyšlo několik takových pokusů, zkusil to Bouška z trestného kopu. Jeho centrovaný míč skončil jen těsně vedle Vlasákovy tyče. Čtvrt hodiny před koncem začali hosté ztrácet nervy a k vidění bylo i někoik postrčení. Domácí však dále hráli svou hru, nepouštěli hosty k své brance a sami hrozili. V 80. minutě Plot krásným obloučkem orazítkoval tyč. Za další dvě minuty byl rohovým kopem Boušky trefen do hlavy Svárovský a ozvalo se břevno. V 87. minutě o sobě dali vědět střídající hráči. Sklenář se hezky uvolnil a byl nekompromisně sestřelen. K následnému trestnému kopu se postavil Lomoz a s pomocí zdi skončil míč potřetí za zády bezmocného Vlasáka – 3:1. Ze závěrečného pokusu o tlak Loděnických už nic nevzešlo a tak mohli Ševci oslavit další důležité tři body.
„Utkání jsme zvládli především výsledkově. Bohužel jsme mohli rozhodnout mnohem dříve, než pět minut před koncem. Šancí ke vstřelení branky jsme měli dost. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně, za což jsme byli odměněni dvěma rychlými góly, potom jsme trochu polevili a umožnili hostům snížit. Myslím, že jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli, teď se můžeme relativně v klidu připravit na derby v Dobříši“, byl spokojený trenér Bakos.
Derby zápas v Dobříši se hraje v sobotu 18.5. od 17:00 na stadionu V Lipkách. Tabulkové postavení hovoří jasně, ale je to derby a stát se může cokoliv.

Branky: 4. a 9. Drechsler, 87. Lomoz – 15. Horel

Nový Knín:  Weber – Chlumecký, Svárovský, Vlasák R. – Šustr, Bouška, Ducho, Fiala (65. Lomoz) – Tomeček (75. Sklenář), Plot, Drechsler
Loděnice: Vlasák M. – Petráček, Majer, Kovač, Frydrych, Horel, Novák, Miška, Herejt, Mráz, Pospíšil. Stř.: Baštář, Žižka, Dóša
Rozhodčí: Brožek – Brda, Beran

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904