03.05.2014 14:03

SK Hostomice - SK Nový Knín 1:1(1:0)

V sobotním předpoledni jsme za značné zimy odehráli další utkání naší soutěže, tentokrát s Hostomicemi. Sice jsme si vytvořili více šancí, než domácí mužstvo, nakonec se oba soupeři rozešli smírně po remíze 1:1.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný, řadu minut se téměř nic nedělo. Chyběla především finální přihrávka, v poli se obě mužstva snažila o kombinační fotbal, většina akcí však končila těsně před vápnem nepřesnou přihrávkou. Až asi po dvaceti minutách se konečně dostala obě mužstva do zakončení, první šanci jsme si přitom vytvořili my, jenže domácí obránce ukopl míč na poslední chvíli P. Drechslerovi. Ten pak musel být střídán pro natažený sval a jeho náhradník F. Sklenář jen několik minut po nástupu na hřiště pronikl do šestnáctky, jeho střela ale orazítkovala jen tyč domácí branky.

Místo koncentrace na hru jsme potom opět zabředli do naší snad už notorické chyby, začali jsme zbytečně diskutovat s rozhodčími, pozornost hráčů se rozptýlila a výsledkem byl gól v naší síti. Po naší levé straně utekl domácí hráč, odcentroval do šestnáctky, první střela skončila na břevně, k odraženému míči se dostal další hostomický hráč a pohodlně zavěsil. Ke konci poločasu jsme ještě předvedli další útok, když osamocený J. Plot na penaltě místo střely ještě hledal F. Sklenáře, který měl ale míč na dlohou nohu, takže z toho nic nebylo. A když střela J. Sekýta neměla potřebný směr a skončila vedle, rozhodčí první poločas ukončil.

Do druhého poločasu jsme nastoupili mnohem lépe, po sólu F. Sklenáře střílel zpoza šestnáctky P. Fiala, opět ale nepřesně. Neuteklo ani deset minut druhé půle a radovali jsme se z vyrovnávacího gólu. Tentokrát agilní F. Sklenář našel v šestnáctce osamoceného B. Rákosníka a ten střelu k tyčce proti pohybu domácího gólmana vyrovnal. Za chvíli to mělo být už 2:1. Na skvělý centr J. Plota z trestného kopu si naběhl M. Šustr, křikl si, spoluhráči mu míč pustili, jenže jeho hlavička asi ze sedmi metrů šla jen těsně mimo konstrukci branky Hostomic. Domácí se do naší šestnáckty dostávali sporadicky, a když ano, tak jejich zakončení bylo naštětí pro nás hodně nedůrazné. A tak přicházely spíš šance na naší straně. Nejprve A. Krmela přihrál J. Plotovi, jenže jeho střelu tečoval domácí bek na roh. Rozhodnout mohl znovu B. Rákosník, když v 73. minutě unikl, asi z deseti metrů vystřelil, domácí brankář míč vytěsnil, nikdo z našich však nedobíhal a tak obrana ho uklidila do bezpečí. 

Závěr se odehrál v poměrně nervózní atmosféře, k čemuž přispěli více naši hráči, kteří několikrát tvrdě faulovali. To rozlítilo domácí diváky, kteří volili často nevybíravé nadávky. Naštěstí horké hlavy vychladly a tak zpoza Brd si vezeme jeden bod, což s ohledem na průběh utkání je ztrátou.

Branka: 54. Rákosník

Sestava: Petřík - Krmela, Šustr, Chlumecký, Vlasák - Rákosník, Plot, Sekýt, Fiala, Lomoz (80. Kozohorský) - Drechler (25. Sklenář)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904