30.11.2016 20:01

SK Černolice - SK Nový Knín 3:2 (2:1)

Na strahovském exilu jsme domácímu týmu byli za nepříjmeného mrazu vyrovnaným mužstvem. V 28. minutě jsme zazdili více než stoprocentní šanci, Černolice z protiútoku exligistou Šultésem šly do vedení, aby takřka vzápětí zvyšovaly dalším exligistou Homolou na rozdíl dvou branek. Jenže těsně před přestávkou odčinil P. Fiala svou předchozí promarněnou šanci a snížil na rozdíl jediného gólu. Zápas byl i ve druhém poločasu dál vyrovnaný, za domácí zvyšoval kdo jiný než P. Šultés, za nás snižoval po hrubici obrany Š. Hrubý. Černolice se až do konce bály o výsledek a když Š. Chlumecký neproměnil další naši tutovku, připsaly si trochu se štěstím tři body.

Na odložený zápas na větrné hůrce odjelo hodně oslabené mužstvo Ševců. Pro nemoc, resp. pro pracovní zaneprázdnění, chyběli oba brankáři, takže si mezi tyče stoupl podle hesla: jsi nejmladší, jdeš do brány, dvacetiletý Jakub Stočes. Do pole chyběli z různých důvodů J. Ducho, P. Kozohorský a už dlouhodobě i J. Sekýt. A tak mužstvu na poslední chvíli pomohl čtyřicátník Š. Hrubý a rozhodně nebyl do počtu, jeho entuziasmus pro hru mu mohla řada hráčů na place závidět.

Obě mužstva vyznávají podobný styl hry, chtějí kombinovat, k čemuž na poměrně velkém hřišti s umělou trávou měla dostatek prostoru. Hostitelé si vypracovali sice první dvě jasné šance, jenže nedali. A tak jsme se ke slovu dostali i my. Nejprve J. Pouček patičkou překvapil gólmana Černolic, jenže míč k jeho štěstí šel jen těsně vedle pravé tyče. Jeden z klíčových okamžiků zápasu se udál po chvíli. Kolem 28. minuty se J. Pouček dostal na značce pokutového kopu díky přihrávce L. Vostrého do nadějné šance, nebyl však sobec, míč pusunul doprava ještě lépe postavenému P. Fialovi, který měl prázdnou branku před sebou a vystřelil. Jenže obětavý stoper domácích zastoupil svého kolegu v brance a ve skluzu míč odvrátil právě do náruče gólmana. Ten neváhal, míč vykopl na naši polovinu, naši stopeři nechali P. Šultésovi dostatek prostoru, který toho využil a obloučkem na dlouhou nohu přehodil vyběhnuvšího J. Stočese. A ani ne za pět minut to už bylo 2:0. Znovu jsme nechali po trestném kopu domácím hodně prostoru k zakončení, útočník však míč trefil nepřesně, jenže ten doskákal k pravé tyči naší branky, kde stále osamocený a nikým nehlídaný J. Homola a pohodlně ho zasunul do sítě. Jenže naštěstí asi pět minut před koncem prvního dějství si "palič" P. Fiala vedl mohem lépe než asi před čtvthodinou a po pěkné kombinaci několika hráčů na pravé straně už svou další šanci proměnil.

Druhý poločas měl takřka stejný průběh jako první. Obě mužstva si vypracovala několik slibných příležitostí, jako první se ale prosadili opět domácí, když se po brejku trefil znovu P. Šultés. Blížil se konec, naše aktivita se stupňovala, svou obranu jsme vysunuli blíž domácí brance, a to se vyplatilo. Po presinku udělali domácí obránci v 78. minutě neskutečnou chybu, míč přihráli ve vápně osamocenému Š. Hrubému, kterému nedělalo problém skórovat - 2:3 z našeho pohledu. To bylo impulsem k dalšímu stupňování tlaku hostů, jenže ten nakonec vyšel naprázdno. I zásluhou toho, že jsme asi v 85. minutě neproměnili další velikánskou šanci. Trestný kop z levé strany zahrával L. Vostrý, míč zatočil na hranici malého vápna domácích, ten propadl k naskakujícímu Š. Chlumeckému, který se octl sám před prázdnou brankou. Jenže míč špatně trefil a ten se odkutálel mimo konstrukci branky Černolic. Do konce zápasu si už domácí tým výsledek pohlídal, takže nám opět nebylo souzeno získat z venkovního hřiště body, i když jsme k nim byli tentokrát hodně blízko.

Branky: 42. Fiala, 78. Hrubý

Sestava: Stočes - Chlumecký, Lomoz, Svárovský, Vlasák - Fiala, Foltýn, Slezák, Vostrý - Pouček, Hrubý

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904