21.04.2014 10:01

SK Březnice - SK Nový Knín 1:2 (1:1)

První jarní vítěství na venkovní půdě se nerodilo lehce. Po vyrovnaném první poločasu jsme ve druhém aktivnější hrou donutili domácí tým k chybám a po jedné z  nich padla vlastní branka, která rozhodla o výsledku. V závěru jsme mohli ještě pojistit své vítězství, jenže míč jsme už do sítě branky Březnice ani jednu nedopravili, a tak se skóre zastavilo na poměru 1:2.

Na velkém hřišti jsme měli v úvodu převahu a už v 10. minutě jsme šli do vedení. Na centr R. Vlasáka si naskovali B. Rákosník a P. Drechsler, první míč netrefil, druhý už ano a jeho střela skončila v brance domácích. Po chvíli si na centr tentokrát J. Plota opět nabíhal v nadějné pozici B. Rákosník, jenže byl na něho krátký a tak míč skončil v zámezí. Od té chvíle hra upadla, obě mužstva praktikovala spíše silový fotbal, převládaly nakopávané míče, které ale většinou nenacházely adresáta. Domácí vážněji ohrozili naši branku až 29. minutě, kdy střela Zárybnického šla z hranice vápna těsně vedle. Nás to nevarovalo, domácí tým si v závěru vytvořil tlak, kterému napomohlo i několik standardek. K něm tentokrát patřila i autová vhazování díky dlouhým hodům Cvrka. A tak přišla poslední minuta poločasu, roh domácích a zkratovité zahrání Š. Chlumeckého rukou v malém vápně, jasná penalta! Tu bezpečně proměnil Zárybnický.

Druhý poločas navázal na první, opět vázla kombinace, míče létaly spíše vzduchem. Po příchodu J. Poučka, který v 50. minutě vystřídal zraněného M. Lomoze, jsme promíchali sestavu a vrátili se ke stylu z úvodu zápasu. A odměnou byl náš druhý gól v 61. minutě. Po rohu J. Plota si dezorientovaný obránce srazil míč do vlastní branky. Dál jsme pokračovali v nátlakovém fotbalu a do otevřené obrany jsme podnikali nebezpečné brejky. V 66. minutě střela F. Sklenáře šla mimo, v 74. minutě utekl P. Drechsler po pravám křídle, svou slabší pravou nohou chtěl míč prostrčit na nabíhající ve vápně osamocené M. Šustra a J. Poučka, ale míč dobře netrefil a ten skončil v rukou brankáře Březnice. Ten se blýsknul ještě v 88. minutě, když P. Drechslerovi vytáhl tvrdou střelu pod břevno z trestného kopu. Vzápěti opět po zmatku v domácí obraně směřoval míč do branky z domácí kopačky, jenže na brankové čáře ho na poslední chvíli odkopl jiný bek. Domácí mužstvo už na obrat síly nemělo a tak se utkání dohrálo poměrně v klidu. 

Branky: 10. Drechsler, 61. vlastní

Sestava: Petřík - Lomoz (51. Pouček), Šustr, Chlumecký, Vlasák -  Sklenář F., Plot, Sekýt, Fiala - Rákosník (79. Stočes), Drechsler

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904