30.08.2015 22:40

Sedlec-Prčice - SK Nový Knín 3:0 (2:0)

O tom, že budeme mít tak špatný začátek soutěže, snad ani neuvažoval ten největší pesimista. Také v souměstí Sedlec-Prčice jsme neodehráli partii, na kterou bychom rádi vzpomínali. Nejhorší na tom je, že soupeř nemusel předvést bůhví jaký výkon, stačilo mu jen opět těžit z našich chyb, z nichž některé byly jen těžko pochopitelné. Hráče přitom neomlouvá, že utkání museli odehrát jen v jedenácti lidech.

Bez J. Sekýta, který byl v práci, a stále zraněného Š. Chlumeckého, jsme nezačali zle, jenže kombinace většinou končily nepřesností, což domácímu týmu nahrávalo a díky tomu se lehce dostával do šestnáctky, kde naši hráči důrazem příliš neoplývali. Z toho také vyplynul první gól v naší síti už v sedmé minutě, když hned několik Ševců se snažilo uklidit míč do bezpečí, jenže takovým způsobem, že se několikrát dostal na kopačky domácích útočníků, až T. Pištěk ho dopravil za brankovou čáru. A druhý gól přišel ani ne za deset minut. Na dlouhý nákop M. Lomoz neragoval dobře, míč pustil za sebe, kde ho převzal domácí hráč a upaloval na naší bránku. Michal ho ale strhl rukou, míč po střele sice zase skončil v brance, jenže sudí už před tím odpískal nedovolený zákrok a ukázal na penaltový terčík. Pokutový kop bezpečně proměnil M. Sedláček. 

Na naše hráče padla deka, co zkazili bylo až neuvěřitelné. A pokud se konečně dostali do  nadějné příležitosti, naložili s ní doslova trestuhodně. To platí zejména o akci kolem 35. minuty, kdy se na levém křídle konečně uvolnil L. Vostrý, vřítil se do šestnáctky, spolu s ním i tři naši hráči a pouze jeden domácí bek. Lukáš ale místo přihrávky na zcela volné spoluhráče volil střelu na přední tyč, kterou si však teprve sedmnáctiletý gólman zkušeně pokryl a míč odvrátil do bezpečí. Místo snížení a vytvoření si naděje se zápasem ještě něco udělat jsme se dál trápili, až nás vysvobodil hvizd rozhodčího ukončujícího první půli.

Ve druhém dějství se domácí tým logicky nikam nehnal, čekal na naše chyby a ty i v této části zápasu byly stále časté. Několikrát ale domácí hráči na štěstí pro nás nezvolili správné řešení, takže lehce získaný míč také oni takřka vzápětí odevzdali. Kolem 60. minuty jsme znovu promarnili J. Poučkem a těsně před tím M. Lomozem šanci alespoň skóre snížit, a tak trestali domácí hráči, kteří skórovali po naší laciné ztrátě uprostřed hřiště a rychlém protiútoku. Režie zápasu probíhala dál podle stejných not, vzruch nastal asi deset minut před koncem po nesmyslně hrubém faulu T. Pištěka, kterou jinak přesný rozhodčí Hanák ocenil jen žlutou kartou. Strhla se mela a zbytek zápasu se  odehrával ve zbytečně nervózní atmosféře. Asi proto sudí utkání ukončil asi tři minuty před pravidly stanoveným časem.

Sestava: Petřík - Stočes, Ducho, Lomoz, Vlasák - Fiala, Foltýn, Slezák, Vostrý - Pouček, Sklenář

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904