22.07.2013 16:43

Proč končí dorost

Po jaru se náš oddíl rozhodl nepřihlásit mužstvo dorostu do soutěže. Na důvody jsme se zeptali trenéra Radima Webra. 

Přípravu jsme začali možná hodně brzy, už na začátku ledna, přestože zápasy přišly až v dubnu. Na druhou stranu, jsme trénovali jen jednou týdně, v pátek. Už samotná příprava nasvědčovala průběh celého jara. Scházeli jsme se v malém počtu od 2 do 6 hráčů. Někteří dávali přednost florbalu, jiní svým soukromým zájmům a další lenosti před pohybem. Byl pokus o sjednání přípravného utkání, alespoň jednoho. Bohužel, jak s Neumětely, tak i s Petrovicemi jsme nakonec nenašli řešení, kde a kdy zápas odehrát a tak se šlo z voleje do soutěže.

První zápas s Rožmitálem byl také poslední, kdy jsme se sešli v plném počtu. Bylo to vidět jak na hře, tak výsledku… přišlo jediné vítězství. V dalších zápasech jsme se již nebyli schopni sejít a vygradovalo to posledními dvěma zápasy ve Višňové a v Bohutíně, kam jsme vůbec neodjeli.

Nakonec už během jarní části se samostatně netrénovalo, ale chodilo se trénovat s dospělými. Sám jsem na to neměl tolik času, kvůli vlastní aktivitě a kluci o to také nejevili zájem. A ubírat si jediný volný den v týdnu, kvůli 2 – 4 hráčům, kteří stejně chodili pravidelně s dospělými, mi přišlo zbytečné. Zároveň bych chtěl smeknout před kluky, kteří i v 7!!!! dokázali bojovat proti kompletním soupeřům a dokud jim nedošly síly hráli s nimi vyrovnané partie. Klobouk dolů zaslouží Kuba Stočes, Pepa Pouček, Tadeáš Reisser, Venca Hájek, Martin Podhorecký, Marek Čálek a Milan Skopový. Kteří odtáhli celou sezónu a rozhodně nezklamali. Nebýt zranění, patřil by mezi ně i Martin Sládek. Ostatní bohužel očekávání nesplnili, přestože se na tom hodně podepsali nemoci a zranění, ale na druhou stranu i nezodpovědnost.

Už během sezóny jsme se Zdeňkem Makovičkou řešili co dál, protože 4-5 kluků se pravděpodobně stanou stálou součástí jednoho z týmu dospělých. Zbývající by dále měli mít alespoň nějakou herní praxi i ve své kategorii, hlavně ti, kteří se až tolik mezi dospělými neprosadí. I spolu s hráči jsme se dohodli na tom, že dorost přihlašovat nebudeme a pokusíme se pro méně vytížené zajistit „mimořádné hostování“, tak aby mohli nastupovat i za naše „muže“. Podle posledních informací by kluci měli na zápasy dorostu dojíždět do Staré Huti.

Samozřejmě platí, že všichni z loňského kádru dorostu mají otevřené dveře mezi dospělé a pokud budou mít zájem, rád je tam uvidím.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904