26.05.2013 08:54

Pičín - SK Nový Knín B 5:3 (4:1)

O utkání naší rezervy v Pičíně rozhodl jeho úvod, když jsme během dvaceti minut obdrželi hned tři góly a domácí do konce prvního poločasu přidali ještě jednu branku. Jenže pak jsme na přelomu obou poločasů vstřelili během sedmi minut tři góly, čímž jsme zápas notně zdramatizovali. Z řady šancí nám ale štěstí nepřálo, naopak jsme Pičínu darovali po naší velké chybě další zásah a tak jsme si odvezli prohru 5:3.

Ve zcela odlišné sestavě proti předchozímu zápasu jsme začali zakřiknutě, bez důrazu a pohybu. Navíc domácí tým složený z poměrně starších hráčů začal impozantně, dobře se pohyboval a využíval rychlosti zejména ofenzivního borce hrajícího na pravé straně, který naši obranu značně provětrával. První svoji šanci ještě zahodil, když vysoko přestřelil, jenže v druhém případě, a to už v 3. minutě, zvolil přihrávku na svého kolegu v útoku a bylo to 1-0! Druhá branka v naší síti na sebe nenechala dlouho čekat, tentokrát po akci z levé strany. Černou dvacetiminutovku jsme uzavřeli gólem po rohu. 

Teprve potom jsme se začali dostávat do hry, jenže chyběla přihrávka, útok, pokud dostal míč, ho dlouho neudržel, takže naše hra byla značně jalová. O konečném skóre prvního dějství rozhodla nejprve akce po levé straně, přihrávka podél celé naší branky, kterou domácí hráč nabíhající na zadní tyči snadno zužitkoval. My jsme odpověděli gólem do šatny, když J. Stočes dostal konečně přihrávku do běhu, míč si pustil na svou silnější levou nohu a jeho sřela roztřepala síť v domácí brance. Rozhodčí ani nenechal domácí rozehrát a první poločas ukončil

Druhý poločas jsem začali mnohem lépe než první a za sedm minut druhého dějství jsme snížili na pouhou jednu branku. Domácí tým v domnění, že se mu už nemůže nic stát, vytáhl hru na naši půlku, jenže dvakrát ztratili míč, J. Pouček dostal od svých spoluhráčů skvělou přihrávku a vždy se řítil na domácího gólmana, kterému vždy mazácky nedal žádnou šanci. Domácím hráčům začaly očividně odcházet síly, naopak nás nadějné skóre doslova nakoplo a najednou jsme domácímu užaslému publiku předváděli zcela jiný fotbal než v prvním poločase. Jenže jsme řadu šanci nedali, střely z nadějných pozicí většinou míjely pičínskou branku nebo je zablokovali domácí obránci. O konečném skóre rozhodla naše velká chyba asi deset minut před koncem, když jinak výborný M. Petřík si vyběhl daleko před vápno pro míč, křikl na V. Sklenáře, ten mu ho pustil, jenže Míša balón nezasáhl, který se dostal ke zcela volnému domácímu hráči, který ho uklidil do naší branky. V poslední desetiminutovce jsem tlak ještě vystupňovali, nastřelili jsme S. Stránským jen tyčku, neujaly se ani další střely a tak jsme v Pičině prohráli 3:5.

Branky: Pouček 50., 52 Pouček, 45. Stočes

Sestava: Petřík - Stránský, J. Sklenář, T. Fiala, Krmela - Kukla, Rákosník, Vostrý, Reisser (75. Hájek) - Stočes, Pouček

Trenér Makovička: Škoda úvodu utkání, je ale fakt, že i mě domácí hráči, z nichž už je řada hodně zkušených, překvapili vynikající hrou přes křídla. Těžko se to brání, a to i v případě, kdybychom měli rychlejší borce. Druhý poločas byl už ale o něčem jiném a je škoda, že jsme skvělé akce nezakončili góly. S ohledem na zcela odlišný průběh obou poločasů, v prvním dominovali domácí, v druhém my, by utkání podle mě slušela více remíza. Chyběli nám čtyři, pět hráčů, jak se říká, i zlé může být k něčemu dobré, šanci proto dostali další a pokud budu hodnotit jen druhý poločas, předvedli, že mohou být velmi platní.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904