17.06.2013 07:06

Nový Knín B - Sokol Milín - Ligmet 4:1 (0:1)

Veledůležité utkání odehrálo naše béčko s týmem Sokol Milín Ligmet. Po nervózním prvním poločase, když soupeř využil rychlého brejku a šel do vedení, se nám ho podařilo zlomit ve druhém poločase po dvou rohových kopech. Znamená to, že stále máme náskok na třetí sestupové místo, i když ho budeme muset potvrdit v posledním kole. 

Z 1. B třídy totiž sestupuje kromě Nečíně také rezerva Dobříše, takže okresní přebor opustí mimo už dávno jasné Pr. Lhoty, rovněž Borotice, kterým nepomohla překvapivá výhra s Jincemi, a ještě jedno mužstvo. Ve hře o třetí sestupové místo jsou proto kromě nás ještě Dublovice, které o tomto víkendu zvládly dvojzápas právě se Lhotou a "zázračně" i s Jesenicí, takže se nám přiblížily na jediný bod. Máme sice vše ve vlastních rukách, musíme ovšem plně bodovat v Dušníkách, abychom měli jistotu záchrany.

Zápas jsme začali na tvrdém a nerovném hřišti v M. Hraštici náporem, jenže své šance jsme opět zahazovali. Platí to především o příležitosti K. Vostrého, který si naběhl na centr A. Krmely,  jeho hlavička šla ale nad hostující branku. Soupeř hrál ze zabezpečené obrany a ve třech čtyřech hráčích vyrážel do nebezpečných protiútoků. Jeho gól padl asi ve 20. minutě po jedné takové situaci, když na své polovině Milín okamžitě rozehrál trestný kop, míč putoval do levého křídla, kde rychlý útočník utekl naší obraně a ve vápně našel svého spoluhráče, který se nemýlil. Za chvíli to mohlo být už 0:2, když opět po rychlém brejku šla střela dalšího milínského hráče naštěstí těsně vedle. Dál jsme sice měli převahu i šance, tu největší zahodil J. Pouček, který z malého vápna přestřelil, postupně se však naše hra smrskla jen na centrované míče ze stran, které ovšem nenacházely adresáta.

Úvod druhého poločasu patřil hostům, kteří opět mohli skórovat, jenže střela unikajícího útočníka rozezněla jen naši tyč. Asi po deseti minutách jsme ovšem převzali opět iniciativu a konečně jsme se trefili. Po rohu J. Plota propadl míč na S. Stránského stojícího na zadní tyči a ten konečně gólově zakončil. Ani ne za pět minut jsme už vedli 2:1. K zahrávání rohu opět zprava se znovu postavil J. Plot, v malém vápně našel volného J. Poučka a ten svou příležitost tentokrát zužitkoval. Z našich hráčů rázem spadla nervozita a začali předvádět fotbal s velice slušnými parametry. Přidali jsme přitom ještě dvě branky, které padly po skvělých kombinacích. Na 3:1 jsme zvýšili po náběhu F. Sklenáře do šestnáctky a jeho přihrávce pod sebe na svého kolegu v útoku J. Poučka, který už podruhé rozvlnil síť v brance hostů. Konečné skóre se uzavřelo po centru F. Kukly zprvní, který v té době byl na hřišti asi jednu minutu, a zakončení B. Rákosníka.

Branky: 62. 71. J. Pouček, 59. S. Stránský, 76. B. Rákosník

Sestava: Weber - Stránský, Stracený, Buřič, Stočes - Vostrý (75. Kukla), Plot, Rákosník, Krmela (64. V. Sklenář) - Pouček, F. Sklenář (80. Burian)

Trenér Makovička: Zaslouženě jsme vyhráli, herní kvalitu jsme tentokrát na rozdíl od utkání s Jincemi potvrdili pěknými brankami. Oceňuji především to, že jsme ve velkém vedru, na tvrdém a nerovném hřišti, dokázali vývoj zápasu otočit. Příští sobotu nás čeká rozhodující zápas ročníku, nemůžeme spoléhat na to, že Jince, které mají zajištěný postup, přijedou do Dublovic plně koncentrovány. O tomto víkendu to potvrdily v Boroticích, kde překvapivě prohrály 2-3. Máme vše ve vlastních rukách, hrajeme nyní velmi dobrý fotbal, musíme ale své šance lépe zužitkovat než tomu bylo v prvním poločase. Jen tak můžeme myslet na výhru v Dušníkách.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904