30.09.2013 09:30

Mníšek pod Brdy - SK Nový Knín 3:0 (1:0)

V sobotu odpoledne zajížděli Ševci do nedalekého Mníšku pod Brdy. Po pěti kolech se tabulka vyvinula tak, že se jednalo o souboj o vedoucí místo ve skupině. Ševci se sice v první půli dostávali konečně ke své kombinační hře, ale v zadních řadách vytvářeli neuvěřitelné individuální chyby, které soupeř dokázal potrestat. A opět se potvrdila střelecká nemohoucnost, když hosté neproměnili ani pokutový kop. Domácí si tak celkem v klidu došli pro vítězství a na průběžné první místo v tabulce.

Hned úvod byl jako ze zlého snu, a to, že jsou už na hřišti hosté zjistili teprve, když prohrávali. To si ve 3. minutě dostal za obranu rychlý Kubec, Chlumecký jej zastavil nedovoleně a byla z toho penalta. Tu s přehledem proměnil L. Kindel, když poslal Petříka na druhou stranu – 1:0.  O chvíli později se opět Kubec objevil sám před Petříkem, tentokrát byl úspěšný knínský brankář. Po čtvrt hodině hry se ke slovu dostali i hosté. Foltýn vymyslel výbornou přihrávku na Kozohorského, toho však tváří v tvář vychytal Veselý. Domáci odpověděli další „ulicí“ za tentokrát velmi nejistou obranou Ševců, ale Novák branku přestřelil. Ve 20. minutě poslal přízemní centr před Veselého branku Sekýt, ale ten v klidu míč zachytil, i kvůli tomu, že útočnici se nedokázali před domácího brankáře dostat. V 25. minutě se Foltýn prosmýkl mezi obránci a byla z toho penalta i na druhé straně. Drechsler ovšem trefil jen nohy dobře položeného Veselého. Ševci sice přepnuli na vyšší obrátky, ale stále museli být v pozoru před hbitými útočníky domácích. Sami si pak nedokázali připravit vyloženější šanci. Trestný kop Foltýna celkem v pohodě vyboxoval Veselý. Poločas tak skončil jednogólovým rozdílem.

Druhou půli zahájil střelou Fiala, ovšem trefil dobře postaveného brankáře domácích. Odpovědí byl po dalším nákopu za obranu brejk Nováka, který postupoval na Petříka, ten však svůj tým v tuto chvíli podržel a dal mu naději na zvrat. Po hodině hry vyslal jedovatý pokus těsně vedle Pecka, a na druhé straně našel Plot hlavu Šustra, ten však také netrefil správný prostor. Po další zbytečné ztrátě míče a nouzového odkopu domácích se přes Šustra protlačil Vlček a tentokrát již Petříka prostřelil – 2:0.  Po tomto gólu se hosté dostali do křeče a nedokázali si vpředu nic kloudného vymyslet a naopak domácí svou jednoduchou hrou dělali obráncům Ševců problémy. Ty vyvrcholili čtvrt hodiny před koncem. To se střídající Plachý protlačil pres Šustra s Fialou a brankář Petřík byl opět bezmocný – 3:0. Závěr utkání se už dohrával spíš z povinnosti.

„Zápas jsme si prohráli sami. Nezachytili jsme vůbec úvod utkání, domácím jsme darovali všechny tři góly. V první půli jsme ještě dokázali hrát trochu kombinačně, ale po změně stran to bylo špatné a domácí nás ztrestali“, shrnul sobotní odpoledne asistent trenéra Makovička.

Napravit svou reputaci budou mít Ševci možnost v sobotu 5.10. od 16. hodin konečně na svém hřišti u Kocáby.

Nový Knín: Petřík – Fiala, Šustr, Chlumecký (69. Pouček), Vlasák – Kozohorský, Plot, Sekýt, Lomoz (54. Sklenář F.) – Foltýn (82. Stočes) – Drechsler.

Branky: 3. Kindel L. (pen.), 65. Vlček, 76. Plachý

Rozhodčí: Žaba – Kaucký, Garaja

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904