05.03.2013 15:36

Hlavní úkol: záchrana!

Naše áčko začíná tento víkend svou soutěž utkáním v Hostouni. Z postavení v tabulce lze snadno dovodit, že jeho hlavním úkolem bude záchrana. Trenéra Jirku Straceného ml. jsme požádali o zhodnocení celého přípravného období a seznámení s posilami.
Po pohledu na tabulku naší skupiny po podzimní části soutěže jsem se rozhodl začít přípravu poměrně brzy, již 7. 1. s tím, že jsme chtěli být 4x týdně na hřišti, řekl nám. Cyklus jsme zahájili v tempu pondělí – středa – čtvrtek – víkend. První dva týdny jsme se zaměřili na hrubou přípravu a od 26. 1. jsme měli domluvený jeden přípravný zápas na víkend.
Jak jsi s přípravou spokojený?
Nevím, zda plán přípravy někoho odradil, ale rozhodně jsme neodtrénovali a nenaběhali vše, co jsem chtěl. Důvodů mohlo být více, ale nejvíce se na kvalitě podepsala tréninková účast, která hrubě neodpovídala naší pozici v tabulce mistrovské soutěže. Místo toho, abychom se stmelili a začali pracovat i na tréninku jako tým, jsme se scházeli v malém počtu a v ojedinělých případech jsem byl nucen tréninkovou jednotku zrušit. Samozřejmě chápu pracovní vytíženost (všichni to hrajeme pro zábavu), nemoci nebo zranění, a občas pochopím i studium na vysoké škole, na druhou stranu si myslím, že dvě hodiny, alespoň 2x týdně, by fotbalu mohl věnovat každý. Celkem jsme absolvovali 24 tréninkových jednotek, na kterých bylo průměrně jen 12-13 hráčů (širšího kádru!!!). Vzhledem k tomu nás čeká velmi perné jaro a tvrdý boj o setrvání v soutěži.
A jak hodnotíš výsledky a hlavně průběh přípravných utkání?
Během celé přípravy jsme měli domluveno 5 přípravných utkání, odehráli jsme však jen 4 celé zápasy a 1 poločas, ve kterých se točilo 20 hráčů. V sobotu 26. 1. jsme se utkali se Spartakem Příbram (krajský přebor) a prohráli 0:2, další víkend, v neděli 3. 2., jsme schytali výprask na Motorletu Praha (divize+pražský přebor) 0:7. Následně jsme si spravili chuť v sobotu 16. 2. se Sokolem Nečín (I. B třída), který jsme lehce přehráli 6:1. Následující den, 17. 2. s Prostřední Lhotou (okresní přebor) nastoupili spíše hráči širšího kádru a remizovali jsme 2: 2. Další sobotu 23.2. jsme měli sehrát zápas se Sokolem Podlesí, ovšem rozmary počasí (přívaly sněhu) jej neumožnily odehrát. Generálkou na sezónu měl být 3. 3. „A-tým“ SK Tochovice (I. B třída), jenže soupeř nám přijel (zcela nepochopitelně) s žákovským týmem a tak jsme vzali za vděk tréninkem a poločasem proti TJ Vltavan Borotice (okresní přebor), kterého si pozvalo naše „B mužstvo“. Tento poločas jsme vyhráli 3:0.
Mají se fanoušci našeho mužstva těšit na nějaké posily?
Během zimní přestávky se u nás příliš změn neudálo, kádr víceméně zůstal pohromadě. Velkou posilou pro nás bude určitě Milan Bouška, který to potvrdil již během přípravných utkání a svými zkušenostmi dokáže dirigovat celou hru a povzbudit ostatní hráče k lepším výkonům. S návratem do Knína koketoval i Lukáš Vostrý, ale nakonec se rozhodl pokračovat ve Štěchovicích. Ztráty bohužel počítáme jen vinou zranění (již z podzimní části), Pavel Foltýn ani David Patetl se nejspíše na jaře na hřišti neukážou.
Na závěr, jaké vidíš šance našeho mužstva v soutěži?
Uvědomuji si, že máme do soutěže velmi těžký vstup. Začínáme v Hostouni, doma máme Všenory a zajíždíme do Tuchlovic, pokud by se nám však podařilo nějaké body získat, věřím, že nás to nakopne k záchraně. Každopádně to budeme mít hodně těžké a musíme se snažit vyválčit body především se soupeři v našem tabulkovém okolí.
(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904