04.06.2015 06:47

FC Višňová - SK Nový Knín 5:2 (1:0)

V pěkném sobotní odpoledni zajížděla knínská Benfika na půdu "aspiranta na postup" FC Višňové (do této role se pasují sami domácí a pokud se jim podaří postoupit z aktuálního umístění, klobouk dolů). Nicméně ještě v 16:00 na knínském náměstí stálo 8 borců odhodlaných bojovat jako lvi. Nakonec do Višňové dorazilo 11 statečných, neboť se mělo hrát souběžně s áčkem, které zajíždělo do Tochovic. Někde v hlubokých lesích před Višňovou se hráči Benfiky dozvěděli, že zápas áčka byl kvůli tragické události zrušen a 4 borci (2 ze soupisky) si přesto vynutili od vedení klubu, že si chtějí zpotit trika a zaběhat si na višňovském pažitu. Tímto chceme poupravit článek na https://fcvisnova.webmium.com/ . Opravdu není možné, aby áčko hrálo místo béčka... 

K zápasu: Soupeřem nám byl na III. třídu velmi kvalitní tým. Naši borci nestíhali kombinaci protihráčů, kteří měli od začátku územní převahu. I přes posílení našich řad byla na našich kopačkách vidět nepřesnost a občas také zbrklost. K nějakým šancím jsme se dostali, ty ale nebyly vůbec gólové. Oproti tomu šance domácích zaváněly pro Knínské průserem.. Nejdříve domácí tým neproměni 3 slibně se vyvíjející šance. Na špatnou rozehrávku Benfika ale již doplatila zhruba po půl hodině hry, když domácí špílmachr zavěsil - 1:0 pro domácí. Domácí hráči si byli vědomi možného nebezpečí a hráli velmi agresivně, aby hru hostům znepříjemnili, což mladý rozhodčí většinou pouštěl. Zejména L. Vostrý si bude po zápase foukat bolístky, nakopáno dostal slušně, a nejen on.. Další knínské šance nebyly využity. Vysledek 1. poločasu poté zůstal již beze změny. 

Do druhého poločasu jsme byli nuceni vystřídat stopera Honzu Ducha a jeho absence byla na hřišti znát. Nedokázali jsme zachytávat útoky Višňové, za to ty naše byly většinou bez většího efektu. Na začátku druhého poločasu jsme dostali 2 góly a mohlo se zdát, že je o výsledku rozhodnuto. Rezerva Knína však neřekla poslední slovo a ještě se snažila něco s výsledkem udělat. Odpovědí byly 2 góly z trestných kopů, na 3:1 snižoval F. Sklenář hlavou a za chvíli poté na 3:2 z trestného kopu Jirka Plot. Domácí však větší drama nepřipustili, výsledek si pohlídali a vsítili ještě dva góly do knínské svatyně. Zejména čtvrtý gól byl velmi kuriózní, kdy jsme ho domácím z naší vlastní rozehrávky nepřímého kopu doslova darovali. Konečný výsledek 5:2 pro Višňovou je asi zasloužený.
Kapitán rezervy K. Vostrý, který je autorem těchto řádek, se k zápasu vyjádřil takto:  Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Podle mne nám chybělo trochu více štěstíčka, měli jsme mu jít asi trochu víc naproti... A taky nám chyběl zkušený hráč vzadu, zejména ve druhém poločase. Říkal jsem trenérovi áčka Stracenému, ať se oblíkne.. Kdyby hrál on a zejména J. Pouček místo mávání na lajně a jezdil by vepředu, tak jim dáme deset gólů!

Branky: F. Sklenář, J. Plot

Sestava: Vitoň - Vostrý K., Ducho (46. Stočes), Hubička, Sklenář V. - Kukla (75. Sládek), Plot, Rákosník, Vostrý L. - Sklenář F., Vlk ( 65. Hájek)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904