26.09.2015 21:45

AFK Loděnice - SK Nový Knín 1:5 (1:2)

Úvod utkání v Loděnicích jsme opět měli až hrůzostrašný, tři chybné přihrávky v první pětiminutovce poslaly domácí tým do gólových šancí, s kterými naštěstí jeho hráči naložili až lehkovážně. Postupně jsme se dostávali do hry, jenže domácí další svou šanci už využili. Jak se později ukázalo, šlo ale jen o epizodní událost, do konce poločasu jsme totiž stačili vysledek obrátit, abychom ve druhém už exelovali, takže konečné skóre se zastavilo na poměru 1:5 v náš prospěch

Hned v první minutě zpětná přihrávka P.Foltýna našla na půlce kopačku soupeřova útočníka, ten se řítil sám na branku, jenže nedal. To jsme v první pětiminutovce zopakovali ještě dvakrát, hráči Loděnic však těmito nabídkami pohrdli. Teprve potom jsme se začali rozehrávat, prapor zvedl právě P. Foltýn, který odehrál jinak skvělý zápas. Jenže soupeři se v 22. minutě podařila akce na naší pravé straně, dostal se do zakončení, postavení J. Šmída stojícího takřka na brankové čáře a dorážejícího do prázdné branky sice zavánělo ofsajdem, ale asistent signalizoval gól. 

Náš dobře rozjetý stroj se však na rozdíl do předchozích zápasů nezadrhl, motor v podobě P. Foltýna pracoval na sto procent a góly na sebe nedaly dlouho čekat. V 33. minutě zahrával L. Vostrý asi z 35. metrů trestný kop, míč od zadní tyče vrátil Š. Chlumecký před branku, kde F. Sklenář střelou z otočky asi z pěti metrů srovnal skóre. A ani ne po třech minutách jsme už vedli. Na pravém křídle se uvolnil J. Sekýt, odcentroval, střídající M. Lomoz svého strážce odclonil a nabíhající P. Foltýn vstřelil svů první gól zápasu. A mohlo být ještě radostněji. V poslední minutě první půle domácí gólman nepřesně vykopl míč, přímo na kopačky právě P. Foltýna, který ho chtěl vrátit asi ze 40. metrů do opuštěné domácí branky, jenže ten jen těsně minul pravou tyčku.

Druhý poločas už byl zcela v naší režii, domácí tým se nezmohl prakticky na žádnou kloudnou akci. F. Sklenář ještě svůj samostatný nájezd neproměnil, v 57. minutě si ale na centr zleva naskočil M. Lomoz, jeho hlavička mířila do prázdné brány, na brankové čáře míč ještě do sítě doklepl P. Foltýn, rozhodčí jako střelce však viděli Michala. Domácí tým po této brance prakticky vyklidil pole, na jeho branku se valil jeden útok za druhým a z nich jsme proměnili ještě dva. Nejprve L. Vostrý ne příiš prudkou střelou zvýšil na 4:1, když míč před brankářem skočil a ten na to ani nezareagoval. Tečku za zápasem udělal znovu P. Foltýn, který v 80. minutě bombou asi z 25. metrů vymetl levou šibenici loděnické branky. Historie se tak neopakovala. Všichni máme v paměti jarní zápas, kdy jsme vedení 4:1 se stejným mužstvem nedokázali dotáhnout do vítězného konce.

Branky: 36., 80. Foltýn, 33. Sklenář, 57. Lomoz, 68. Vostrý

Sestava: Petřík - Sekýt, Chlumecký, Ducho, Vlasák - Sklenář (80. Stočes), Foltýn, Fiala, Vostrý - Pouček (33. Lomoz), Slezák  

  

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904